Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,4 miljoner passagerare i november – fortsatt stabil efterfrågan på flygresor

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,4 miljoner passagerare i november – fortsatt stabil efterfrågan på flygresor

I november hade Norwegian 1,4 miljoner passagerare, en ökning med 37 procent jämfört med samma månad föregående år. Kabinfaktorn var på 79,5 procent.

–Vi är nöjda med trafiksiffrorna och resultatutvecklingen. Vi är även glada över att 1,4 miljoner passagerare valde att resa med oss förra månaden. Trots att vi nu befinner oss i lågsäsong ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor, särskilt till populära sol- och baddestinationer. Jag är särskilt glad över punktligheten för november som är årets bästa. Det här är ett resultat av våra duktiga och dedikerade kollegor som varje dag gör sitt yttersta för att ta hand om våra kunder, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I november hade Norwegian 1 374 828 passagerare, en ökning med 37 procent jämfört med november förra året. Kabinfaktorn var på 79,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 122 miljoner säteskilometer i november medan faktiskt passagerartrafik (RPK) var 1 686 miljoner säteskilometer. Norwegian hade i genomsnitt 64 flygplan i drift i november och 99,7 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 90,3 procent i november.

Fortsatt stark efterfrågan på flygresor

– Vi är väl rustade för att kunna vidta nödvändiga säsongsanpassningar. Vi har anpassat linjenätet för vinterns lågsäsong och har säkrat ungefär 15 procent av den uppskattade mängden bränsle vi behöver 2023. När vi blickar framåt ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor och särskilt till varmare breddgrader. Vi lanserade nyligen flera nya linjer till destinationer runt om i Europa och vi ser fram emot att välkomna både passagerare och nya kollegor till en vad vi tror blir en i hektisk sommar 2023, fortsätter Geir Karlsen.

Norwegian är största flygbolaget i Norge och en av Europas ledande lågprisbolag. Bolaget har 4000 anställda och anställer nu ytterligare 750 kollegor på bolagets baser i Norden och i Europa inför sommaren 2023. Nästa sommar utökas flottan till 85 flygplan och Norwegian kan därmed erbjuda kunderna omfattande resmöjligheter med 239 linjer och täta avgångar till populära destinationer i Europa.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm