Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,4 miljoner passagerare i november – fortsatt stabil efterfrågan på flygresor

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,4 miljoner passagerare i november – fortsatt stabil efterfrågan på flygresor

I november hade Norwegian 1,4 miljoner passagerare, en ökning med 37 procent jämfört med samma månad föregående år. Kabinfaktorn var på 79,5 procent.

–Vi är nöjda med trafiksiffrorna och resultatutvecklingen. Vi är även glada över att 1,4 miljoner passagerare valde att resa med oss förra månaden. Trots att vi nu befinner oss i lågsäsong ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor, särskilt till populära sol- och baddestinationer. Jag är särskilt glad över punktligheten för november som är årets bästa. Det här är ett resultat av våra duktiga och dedikerade kollegor som varje dag gör sitt yttersta för att ta hand om våra kunder, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I november hade Norwegian 1 374 828 passagerare, en ökning med 37 procent jämfört med november förra året. Kabinfaktorn var på 79,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 122 miljoner säteskilometer i november medan faktiskt passagerartrafik (RPK) var 1 686 miljoner säteskilometer. Norwegian hade i genomsnitt 64 flygplan i drift i november och 99,7 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 90,3 procent i november.

Fortsatt stark efterfrågan på flygresor

– Vi är väl rustade för att kunna vidta nödvändiga säsongsanpassningar. Vi har anpassat linjenätet för vinterns lågsäsong och har säkrat ungefär 15 procent av den uppskattade mängden bränsle vi behöver 2023. När vi blickar framåt ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor och särskilt till varmare breddgrader. Vi lanserade nyligen flera nya linjer till destinationer runt om i Europa och vi ser fram emot att välkomna både passagerare och nya kollegor till en vad vi tror blir en i hektisk sommar 2023, fortsätter Geir Karlsen.

Norwegian är största flygbolaget i Norge och en av Europas ledande lågprisbolag. Bolaget har 4000 anställda och anställer nu ytterligare 750 kollegor på bolagets baser i Norden och i Europa inför sommaren 2023. Nästa sommar utökas flottan till 85 flygplan och Norwegian kan därmed erbjuda kunderna omfattande resmöjligheter med 239 linjer och täta avgångar till populära destinationer i Europa.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm