Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,3 miljoner passagerare i december – den positiva bokningstrenden fortsätter

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,3 miljoner passagerare i december – den positiva bokningstrenden fortsätter

I december hade Norwegian 1,3 miljoner passagerare, en ökning med 41 procent jämfört med december förra året. Under helåret 2022 hade Norwegian 18 miljoner passagerare. Året avslutades med stabil drift under julen då extra många reser. Under 2022 tredubblades antalet passagerare, efterfrågan på flygresor kom tillbaka och de positiva bokningstrenderna fortsätter.

– Vi är väldigt glada över att ett ökande antal passagerare i Norden väljer Norwegian när de ska resa till vänner och familj under julen. Julen har några av de största resdagarna på året. Trots krävande väderförhållanden under många av de stora resdagarna under julen som påverkade flygbranschen både i Norden och Europa, lyckades vi få resenärerna till sina destinationer. Mer än nio av tio flyg landade enligt tidtabell eller inom en timme senare, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I december hade Norwegian 1 315 924 passagerare, 41 procent mer än i december 2021. Kabinfaktorn var på 77,8 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 120 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 650 miljoner säteskilometer. I december hade Norwegian i genomsnitt 64 flygplan i drift och 99 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 71,6 procent i december, huvudsakligen orsakat av krävande väderförhållanden på flera flygplatser i Europa.

Under 2022 hade Norwegian närmare 18 miljoner passagerare vilket är tredubbelt jämfört med antalet passagerare förra året. Kabinfaktorn för hela året var på 83,1 procent. Tack vare bolagets solida finansiella position har Norwegian kunnat säkra flygbränsle för både 2023 och 2024. Befintliga bränslesäkringar som går ut 2023 är på en lägre nivå än dagens spotpris.

Nyårskampanjen överträffar förväntningarna

– Totalt sett har 2022 varit ett mycket bra år för Norwegian. En stark uppdämd efterfrågan, särskilt till sol- och baddestinationer under årets högsäsong, resulterade i en rekordstark sommar. Bokningstrenderna ser fortsatt positiva ut och överträffar förväntningarna. Nyårskampanjen har tagits emot väl av kunderna som planerar resor för 2023 på både kort och lång sikt, avslutar Karlsen.

Se bifogad PDF för mer information.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm