Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,1 miljoner passagerare i januari

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,1 miljoner passagerare i januari

Norwegian inledde året med en stor nyårskampanj, 1,1 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 78 procent under årets lugnaste månad.

I januari hade Norwegian över 1,1 miljoner passagerare vilket är en ökning med 78 procent jämfört med förra året.

– Folk reser i regel mindre i januari och använder istället den här tiden på året för att beställa resor längre fram. Trots detta har vi haft många fullbelagda plan och särskilt på linjer till varmare breddgrader. Under nyårskampanjen sålde vi över en miljon biljetter vilket vi är väldigt nöjda med. Vi märker även att den positiva bokningstrenden fortsätter efter rean. Det är många som planerar resor för de kommande skolloven och för långhelgerna i maj, säger Norwegians koncerndirektör Geir Karlsen.

Årets sommarprogram omfattar 300 linjer till 114 destinationer varav flera är helt nya destinationer. Med ett utökat linjenät och nya plan i flottan fortsätter Norwegian att anställa fler kollegor.

– Den senaste veckan har varit väldigt annorlunda för flygbranschen i Norge. Jag har stor sympati för anställda, kunder och alla andra som berörs av Flyrs konkurs. Vi vill bidra till att hjälpa strandade passagerare att komma fram till sina destinationer i den mån det finns tillgängliga platser. Vi välkomnar även berörda anställda i konkursen att söka de lediga och utlysta tjänster som vi erbjuder, fortsätter Karlsen.

I januari hade Norwegian 1 131 474 passagerare, 78 procent mer än januari 2022. Kabinfaktorn var på 78 procent. Kapaciteten (ASK) var 1 870 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 453 miljoner säteskilometer. I januari hade Norwegian i genomsnitt 62 flygplan i drift och 99,5 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 85,0 procent i januari.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm