Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,1 miljoner passagerare i januari

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,1 miljoner passagerare i januari

Norwegian inledde året med en stor nyårskampanj, 1,1 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 78 procent under årets lugnaste månad.

I januari hade Norwegian över 1,1 miljoner passagerare vilket är en ökning med 78 procent jämfört med förra året.

– Folk reser i regel mindre i januari och använder istället den här tiden på året för att beställa resor längre fram. Trots detta har vi haft många fullbelagda plan och särskilt på linjer till varmare breddgrader. Under nyårskampanjen sålde vi över en miljon biljetter vilket vi är väldigt nöjda med. Vi märker även att den positiva bokningstrenden fortsätter efter rean. Det är många som planerar resor för de kommande skolloven och för långhelgerna i maj, säger Norwegians koncerndirektör Geir Karlsen.

Årets sommarprogram omfattar 300 linjer till 114 destinationer varav flera är helt nya destinationer. Med ett utökat linjenät och nya plan i flottan fortsätter Norwegian att anställa fler kollegor.

– Den senaste veckan har varit väldigt annorlunda för flygbranschen i Norge. Jag har stor sympati för anställda, kunder och alla andra som berörs av Flyrs konkurs. Vi vill bidra till att hjälpa strandade passagerare att komma fram till sina destinationer i den mån det finns tillgängliga platser. Vi välkomnar även berörda anställda i konkursen att söka de lediga och utlysta tjänster som vi erbjuder, fortsätter Karlsen.

I januari hade Norwegian 1 131 474 passagerare, 78 procent mer än januari 2022. Kabinfaktorn var på 78 procent. Kapaciteten (ASK) var 1 870 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 453 miljoner säteskilometer. I januari hade Norwegian i genomsnitt 62 flygplan i drift och 99,5 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 85,0 procent i januari.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm