Gå direkt till innehåll
Norwegian markerar fem år med gratis WiFi

Pressmeddelande -

Norwegian markerar fem år med gratis WiFi

170 miljoner e-postmeddelanden, 1,2 miljoner låtar och 25 000 timmar på Netflix:

Norwegian firar i dag fem år med gratis WiFi ombord på europeiska flygningar. En ny undersökning av surfvanor i luften visar att en tredjedel av resenärerna kopplar upp sig mot trådlöst nätverk inom fem minuter. Vidare visar undersökningen att amerikaner och britter är de som skryter mest om sin semester på sociala medier. Svenska resenärer är bland de flitigaste användarna av sociala medier – mer än varannan svensk besöker sociala medier när de flyger.

För att fira att det i dag är fem år sedan Norwegian lanserade gratis WiFi ombord på europeiska flygningar publicerar bolaget en undersökning om internetanvändning i luften. Ett representativt urval av 1000 passagerare har deltagit i undersökningen och data från 550 000 flygningar har analyserats för att få svar på vad passagerarna söker på, delar och taggar i europeiskt luftrum.

- För att fira fem år med gratis WiFi har vi genomfört en undersökning om hur internet används i luften. Den ger en fascinerande inblick i hur passagerare surfar på 35 000 fot och med 18 000 användare per dag visar undersökningen hur viktigt det är med gratis WiFi för våra passagerare, säger Norwegian kommersiella direktör Thomas Ramdahl.

Över 18 000 passagerare använder Norwegians trådlösa internet varje dag. De mest aktiva användarna är passagerare på flygningar till Malaga, Barcelona, Alicante, Madrid och Tromsö.

Över 18 000 passagerare använder Norwegians trådlösa internet varje dag. De mest aktiva användarna är passagerare på flygningar till Malaga, Barcelona, Alicante, Madrid och Tromsö. Sedan tjänsten lanserades år 2011 har 500 terabyte med data konsumerats ombord vilket motsvarar streaming av 1,2 miljoner låtar, 170 miljoner inkommande e-post eller 25 000 timmars tittande på Netflix.

Fler resultat från undersökningen:

Sociala medier är viktigt – FOMO (fear of missing out)
En tredjedel av passagerarna (28 procent) loggar in på sociala medier inom fem minuter. Mer än varannan passagerare (53 procent) uppger att de besöker sociala medier när de flyger. En av fem passagerare säger att de skulle bli irriterade om de inte hade tillgång till sociala medier under flygningen och tre procent tycker att det till och med skulle förstöra flygresan.

Litet behov för "Digital detox"
Bara en av tio uppger att de njuter av en paus från sociala medier medan de flyger. Spanjorer och skandinaver är mest fokuserade på sociala medier. Hela 62 procent av spanjorerna går in på sociala medier under en flygning följt av 56 procent av norrmännen, 55 procent av danskarna och 54 procent av svenskarna. För britterna är motsvarande siffra 45 procent och för amerikanerna 31 procent.

Facebook mest populärt bland sociala medier
Facebook är det klart det mest besökta forumet på sociala medier bland alla passagerare. Hela 70 procent av de som besöker sociala medier går in på Facebook medan 25 procent går in på Instagram och sex procent på Twitter. Motsvarande siffror bland svenska resenärer är snarlika med 66 procent på Facebook, 26 procent på Instagram och sju procent på Twitter.

Semesterskryt och kontakt med vänner
Amerikanska och brittiska passagerare är de som skryter mest om sin semester; 40 procent av alla amerikaner och 20 procent av alla britter lägger upp en bild eller en status om sin resa under flygningen. Motsvarande siffra för svenskar är endast nio procent. För svenskar är det istället kontakt med vänner och familj som är främsta skälet för att besöka sociala medier under flygningen, det uppger 54 procent av de svenska resenärerna.

Mest populära sajterna
Att hålla sig uppdaterad med nyheter är viktigt för alla resenärer som befinner sig på 35 000 fot. Bland svenska resenärer är Aftonbladet, Expressen och SVT de mest besökta sajterna. Andra populära sajter är Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och annonssajten Blocket.

Svenskar näst snabbast online
Tyska passagerare är de som är snabbast med att koppla upp sig mot WiFi tätt följt av svenskar och danskar. Britter, spanjorer och amerikaner tar längst tid på sig.

Många tar en selfie:
WiFi ombord har resulterat i nya trender på sociala medier. Hälften av alla resenärer mellan 18 och 25 år går in på Instagram för att lägga ut en ”selfie” eller en bild på flygplanets vingspets. Hittills har #flynorwegian taggats 12 900 gånger på Instagram.

Fakta om Norwegians WiFi:
År 2011 var Norwegian första flygbolag att lansera WiFi på flyg inom Europa. Norwegian är fortfarande det enda flygbolaget som erbjuder gratis WiFi på europeiska flygningar.

Norwegians WiFi fungerar via en antenn som är monterad på varje flygplan och den är i sin tur ansluten till en satellit monterad på flygplanskroppen. Efter att ha infört gratis WiFi 2011 har Norwegian fortsatt den tekniska utvecklingen med lansering av Video On Demand som ger passagerarna tillgång till Norwegians underhållningssystem via mobila enheter. I November 2015 var Norwegian även första flygbolaget att erbjuda direktsänd TV ombord flygningar inom Europa.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm