Open skies
Följ Norwegian

​Norwegian lanserar två nya skiddestinationer från Göteborg: Turin och Grenoble

Pressmeddelande   •   Sep 30, 2019 08:45 CEST

Snart är det vinter och då får boende i Västsverige två nya direktlinjer till Alperna. Norwegian börjar flyga direkt till Turin och Grenoble från Göteborg Landvetter varifrån man enkelt kan ta sig vidare till närliggande skidorter.

Turin ligger i nordvästra Italien men staden är belägen nära gränsen till Frankrike och är därmed ett bra alternativ oavsett om man vill åka till de italienska eller franska alperna. Grenoble är en känd vintersportort i sydvästra Frankrike som ofta kallas för porten till Alperna eftersom staden är omgiven av tre bergskedjor.

– Det är glädjande att kunna erbjuda göteborgare direktflyg till både Turin och Grenoble. Båda destinationerna har mycket att erbjuda med många sevärdheter. Flygplatserna ligger dessutom strategiskt bra till för skidentusiaster vilket innebär att man endast på ett par timmars bilresa kommer till ett flertal attraktiva skidorter i både Italien och Frankrike. Vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla resenärer ombord, säger Magnus Maursund, Senior Vice President Commercial Short Haul på Norwegian.

Om de nya linjerna
Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Turin (TRN) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start 28 december 2019.

Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Grenoble (GNB) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start 8 februari 2020.

Båda linjerna är vinterlinjer som trafikeras till och med 28 mars 2020. Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com.

Närliggande skidorter från Turin
Exempel på italienska skidorter med cirka två timmars bilresa från Turin är Sestriere, Champoluc, Gressoney och Valtournenche. Exempel på franska skidorter som ligger cirka två timmars bilresa från Turin är Val d’Isere, Tignes, La Noma och Tignes.

Närliggande skidorter från Grenoble
Exempel på närliggande skidorter är Val Thorens, Valmeinier, Les Menuires, Meribel, Les Deux Alpes, Alpe d’Huez och Val d’Isere.  

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
E-mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 37 miljoner resenärer under 2018. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.