Gå direkt till innehåll
Nästa sommar erbjuder Norwegian 300 linjer till över 110 destinationer.
Nästa sommar erbjuder Norwegian 300 linjer till över 110 destinationer.

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar sommarprogrammet för 2023

I 20 år har Norwegian önskat kunder välkomna ombord och nästa sommar blir inget undantag. Under våren och sommaren 2023 erbjuder bolaget 300 linjer till över 110 destinationer i hela linjenätet.

Redan nu går det att boka resor för våren och sommaren 2023 då en stor del av Norwegians sommarprogram finns tillgängligt med 300 linjer till över 110 destinationer. Med ett 50-tal direktlinjer från Stockholm Arlanda och ett 60-tal från Köpenhamn – i kombination med ökad kapacitet på de mest populära destinationerna – finns det många möjligheter att upptäcka Europa på nästa sommar. Norwegian flyger även från Göteborg Landvetter nästa sommar.

– Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023. Med fler linjer och avgångar är vi väl förberedda på att möta den förväntade ökade efterfrågan på flygbiljetter med Norwegian. Vi ser fram emot att önska våra kunder välkomna ombord, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

Norwegian planerar att ha totalt 85 flygplan i flottan nästa sommar och många av dessa plan är helt nya Boeing a737-MAX 8. Nya, moderna och bränsleeffektiva flygplan ger ökad komfort för passagerarna och bidrar till lägre utsläpp.

Sommarprogrammet som gäller mellan april och oktober innebär 1,5 miljoner stolar i hela linjenätet. För mer information om destinationer och för att boka, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm