Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar sina första spanska hjältar

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar sina första spanska hjältar

Efter stark tillväxt i Spanien tar de första spanska hjältarna plats på Norwegianplanens stjärtfenor. De nya hjältarna är Christopher Columbus och Juan Sebastián Elcano. Flygplanen kommer att baseras i Karibien under vintersäsongen.

I dag välkomnar Norwegian sina nya hjältar. De första spanska hjältarna är ett resultat av företagets starka internationella tillväxt.

-Jag är mycket glad över att välkomna tre nya hjältar. Spanien är en snabbt växande marknad för Norwegian, även med inrikeslinjer. Det är därför helt naturligt att vi nu får våra första spanska hjältar på stjärtfenorna, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör.

Hjältarna på Norwegians stjärtfenor är människor som har utmanat normer och inspirerat andra. Exempel på Norwegians hjältar är den norske utforskaren Roald Amundsen, den svenska skådespelerskan Greta Garbo, den danska författarinnan Karen Blixen och den finska författarinnan och aktivisten Minna Canth.

Christopher Columbus är känd för att ha upptäckt Amerika 1492 när han försökte hitta en västlig sjöväg från Europa till Indien. Columbus var inte den förste europén som korsade Atlanten och återvände till Europa men hans resor fick stor betydelse och inledde européernas kolonisering av Amerika. Columbus var även den förste europén som satte sin fot på både Guadeloupe och Martinique, där planen kommer att vara baserade.

Juan Sebastián Elcano var del av besättningen på historiens första världsomsegling, ledd av den portugisiske sjöfararen Ferdinand Magellan. Av den 241 man starka besättningen som satte segel 1519 var det endast 17 som återvände till Spanien tre år senare. Efter att Magellan omkommit på Filippinerna tog Elcano över rodret och förde som kapten besättningen till resans mål, nämligen Kryddöarna (Moluckerna).

Utöver de två spanska hjältarna kommer även den danske uppfinnaren, Jacob Ellehammer pryda en stjärtfena.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm