Gå direkt till innehåll
Dubrovnik
Dubrovnik

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar ny linje till Dubrovnik från Göteborg

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet med fler destinationer och avgångar. Satsningen på Västkusten fortsätter och idag lanserar bolaget ytterligare en ny linje från Göteborg Landvetter Airport. Den nya linjen till Dubrovnik i Kroatien innebär att Norwegian startar fem nya linjer från Göteborg nästa vår.

Norwegian lanserade nyligen 40 nya linjer från Norden för sommarhalvåret 2024 varav fyra nya linjer var från Göteborg Landvetter Airport. Idag lanseras ytterligare en destination. Den nya linjen till Dubrovnik kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar med start 1 maj 2024.

– Vi är glada över att kunna fortsätta utveckla linjenätet på Västkusten och med dagens lansering kommer man att kunna flyga direkt till nio destinationer från Göteborg. Det finns ett stort intresse att kunna flyga direkt från Göteborg och det är därför glädjande att kunna erbjuda fler avgångar nästa år. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Under vinterprogrammet, som trafikeras mellan oktober och mars, kan man flyga direkt till Alicante, Barcelona, Las Palmas och Malaga från Göteborg Landvetter Airport. Under sommarhalvåret 2024 kommer man att kunna flyga direkt till åtta destinationer från flygplatsen; Nice, Palma/Mallorca, London Gatwick, Alicante, Barcelona, Malaga, Pristina och Dubrovnik.

Dubrovnik
Dubrovnik

För mer information och för att boka biljetter, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm