Gå direkt till innehåll
Norwegians långdistansplan Boeing 787 Dreamliner
Norwegians långdistansplan Boeing 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar ny linje till Brasilien

Norwegian lanserar direktflyg mellan London Gatwick och Rio de Janeiro vilket blir bolagets första destination i Brasilien. Ökad tillgänglighet till Sydamerika gynnar även skandinaviska resenärer eftersom Norwegian har många linjer till London Gatwick för vidare förbindelse till både Buenos Aires och Rio de Janeiro.

Den 31 mars 2019 går det första flyget mellan London Gatwick och Rio de Janeiro. Den nya linjen kommer att trafikeras fyra gånger i veckan och har bra anslutningsmöjligheter med Norwegians flygningar från Stockholm Arlanda, Köpenhamn och Oslo.

–Rio de Janeiro har varit en efterfrågad linje som vi tror starkt på. Därför är det med stor glädje som vi lanserar vår första linje till Brasilien. Vi ser fram emot att göra Sydamerika ännu mer tillgängligt för resenärer från Europa men särskilt att kunna erbjuda brasilianarna billiga flygbiljetter till Europa, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian har fått fint mottagande i Brasilien
–Att Norwegian börjar flyga till Brasilien kommer att ha stor betydelse för turismen i landet. Fler billiga biljetter är avgörande för att öka antalet besökare, skapa nya jobb och stärka ekonomin i Brasilien, säger Brasiliens turistministerVinicius Lummertz.

Sedan tidigare flyger Norwegian direkt mellan London Gatwick och Argentinas huvudstad Buenos Aires. På grund av stor efterfrågan kommer Norwegian öka antalet avgångar och börja flyga dagligen till Buenos Aires från och med 3 december. I oktober började Norwegian flyga inrikes i Argentina och innan året är slut kommer Norwegian trafikera sex inrikeslinjer från Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche och Salta.

Norwegian lanserade bolagets första långdistanslinje 2013 mellan Stockholm och New York samt mellan Oslo och New York. I takt med att flera nya Boeing 787 Dreamlinerplan har levererats till bolaget har antalet interkontinentala linjer ökat till över 60 linjer. Norwegian är i dag världens femte största lågprisbolag i världen och flyger flest passagerare mellan Europa och New York än något annat icke-amerikanskt flygbolag.

Om den nya linjen
Norwegian kommer att trafikera sträckan London Gatwick – Rio de Janeiro fyra gånger i veckan (måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar) med start 31 mars 2019. Linjen kommer att trafikeras av bolagets 787 Dreamlinerplan. Biljetter kommer att finnas tillgängliga idag på www.norwegian.com.

Tidtabell
Avgång från London Gatwick kl. 12.00 lokal tid och ankomst Rio de Janeiro kl. 19.25 lokal tid.

Avgång från Rio de Janeiro kl. 22.25 lokal tid och ankomst London Gatwick kl. 13.35 (+1 dag lokal tid).

Kontaktperson endast för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com


Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm