Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar ny direktlinje till Argentina

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2017 12:30 CEST

Norwegian 787 Dreamliner på London Gatwick

Norwegians globala expansion fortsätter med lansering av ny direktlinje mellan London Gatwick och Argentinas huvudstad Buenos Aires. Det här blir Norwegians första destination i Sydamerika.
– En milstolpe för Norwegian, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.


Det första direktflyget mellan London Gatwick och Buenos Aires lyfter i februari 2018.

–Lanseringen av den nya linjen till Buenos Aires är en ny milstolpe för Norwegian och en viktig del i vår globala strategi. Det blir vår allra första linje till Sydamerika och markerar starten på bolagets expansionsplaner i Argentina, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian i Argentina
Tidigare i år godkände Norwegians styrelse att koncernens argentinska dotterbolag etablerar baser, anställer nya medarbetare och lanserar nya linjer i Argentina. Norwegian har ansökt om drifttillstånd (Air Operator’s Certificate) för att kunna flyga i Argentina. Om myndigheterna godkänner ansökan kommer de nya linjerna lanseras i slutet av året.

–Argentina är en väldigt intressant marknad med stora möjligheter. Dagens flygutbud i Argentina och Sydamerika är relativt begränsat. Därför ser vi fram emot att ge argentinarna billiga flygbiljetter, både inrikes- och utrikeslinjer inom en snar framtid, fortsätter Bjørn Kjos.

Om den nya linjen:
Med start 14 februari 2018 kommer Norwegian trafikera sträckan mellan London Gatwick och Buenos Aires. Buenos Aires-linjen kommer att trafikeras med bolagets 787 Dreamlinerplan. 

Om Norwegians långdistanslinjer:
Norwegian erbjuder cirka 60 långdistanslinjer mellan USA och Europa och Asien. Från Stockholm Arlanda flyger Norwegian direkt till New York, Oakland/San Fransisco, Los Angeles, Fort Lauderdale och Las Vegas i USA samt till Bangkok i Thailand. Via Kastrup i Köpenhamn och Gardermoen i Oslo kan svenska resenärer även flyga direkt till Orlando och Boston i USA.

För mer information:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-890518

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.