Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar inrikesflyg i Spanien

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar inrikesflyg i Spanien

Norwegians internationella expansion fortsätter. För första gången lanserar bolaget inrikesflyg i Spanien från de spanska storstäderna Madrid, Barcelona och Malaga till Kanarieöarna. Från och med oktober erbjuder Norwegian sju inrikeslinjer mellan spanska fastlandet och Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura med totalt 56 flyg i veckan. De nya linjerna ger flera möjligheter att kombinera resmål i Spanien.

I höst kan Norwegianresenärer enkelt kombinera en resa till spanska fastlandet med Gran Canaria, Teneriffa eller Fuerteventura. Från Madrid kommer det att gå flyg dagligen till Gran Canaria och Teneriffa. Från Barcelona kommer det att gå flera flyg i veckan till Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura. Från Malaga kommer det att gå två flyg i veckan till Gran Canaria och Teneriffa. Totalt erbjuds 56 flyg i veckan mellan fastlandet och Kanarieöarna med start 25 oktober.

– Det är glädjande att vi nu kan erbjuda resenärer bra förbindelser mellan spanska fastlandet och de populära Kanarieöarna. Även om det är tuffkonkurrens i Spanien är vi redo att möta den konkurrensen med god service, gratis WiFi och god komfort i nya, moderna flygplan, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Många nya kombinationsmöjligheter

– Sammanlagt erbjuder Norwegian nu 133 linjer mellan Spanien och resten av Europa; till Norden, England och Tyskland. Dessutom tror vi att många kommer att utnyttja de många nya kombinationsmöjligheter som vi nu får. För till exempel skandinaver och britter blir det möjligt att resa till Madrid eller Barcelona med Norwegian, tillbringa några dagar där och sedan flyga vidare till Kanarieöarna med oss och direkt hem därifrån, fortsätter Björn Kjos.

Bara från Skandinavien har Norwegian direktflyg till 13 destinationer i Spanien. Med de nya inrikeslinjerna i Spanien erbjuder Norwegian över 10 000 flygstolar i veckan till och från Kanarieöarna. Norwegian blir först i Spanien med att erbjuda gratis Wi-Fi på inrikesflyg.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon + 47 815 11 816

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com