Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar höghastighets-WiFi på Europalinjer

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar höghastighets-WiFi på Europalinjer

Norwegian har påbörjat installation av höghastighets-WiFi på bolagets kortdistansplan av modellen Boeing 737-800. Norwegian erbjuder redan gratis WiFi på Europalinjer men med den nya tjänsten blir det möjligt att streama musik, filmer och tv-serier. Redan i slutet av februari kommer nästan alla flygplan på bolagets europeiska linjenät att erbjuda den uppgraderade WiFi-tjänsten. 

Norwegians passagerare får nu ännu mer att se fram emot: Bolaget kommer löpande att installera höghastighets-WiFi på kortdistansplanen av flygplanstypen Boeing 737-800. Passagerare på Norwegians flygningar inom Europa kommer därmed får möjlighet att streama musik, filmer och tv-serier i luften. Bolaget erbjuder redan gratis WiFi på linjer inom Europa.

– Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen och är stolta över att kunna erbjuda höghastighets-WiFi på våra Europalinjer. Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att vara online så vi tror att det här kommer att uppskattas. Sedan vi lanserade gratis WiFi 2011 på flygningar inom Europa har flera miljoner kunder surfat ombord, säger Helga Bollmann Leknes, kommersiell direktör på Norwegian.

Tre WiFi-alternativ
Norwegians passagerare kommer att kunna välja mellan tre olika WiFi-alternativ:

1) SURF är gratis och innebär att man kan surfa online samt skicka meddelanden och email.
2) SOCIAL+SURF är höghastighets-WiFi som innebär snabbare uppkoppling och tillgång till alla sociala medier. *SOCIAL+SURF kostar €5.
3) STREAM+SURF är höghastighets-WiFi som innebär att man förutom snabbare uppkoppling och tillgång till alla sociala medier även kan streama musik, film och tv-serier. *STREAM+SURF kostar €12.

*Priserna som är per enhet kostar €5 och €12 under en testperiod och kan komma att ändras.

Fakta om Norwegians WiFi:   
År 2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen att lansera gratis WiFi på linjer inom Europa. Bolaget lanserade senare Video On Demand som ger resenärer på bolagets Europalinjer tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter. År 2015 blev Norwegian det första flygbolaget att erbjuda direktsänd tv på flygningar inom Europa. I januari 2019 påbörjade Norwegian installation av WiFi på bolagets långdistansplan, Boeing 787 Dreamliner. Norwegian blir därmed världens första lågprisbolag som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar.

Kontakt endast för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm