Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar Gate-to-Gate WiFi

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2019 11:04 CEST

Norowegian lanserar Gate-to-Gate WiFi

År 2011 var Norwegian var första flygbolaget i världen att införa gratis WiFi ombord. Nu inför bolaget Gate-to-Gate WiFi vilket innebär att Norwegians resenärer från och med idag kan logga på så snart de har gått ombord och kan sedan vara uppkopplade under hela resan.

Förut behövde man befinna sig uppe i luften på minst 10 000 fot för att få tillgång till WiFi men från och med nu kan man logga på så snart man har satt sig ombord och kan vara uppkopplad under hela resan.

– Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att ha tillgång till Internet och det är därför glädjande att Norwegian nu gör det möjligt att vara uppkopplad från det att man har satt sig ombord och fram till dess att man går av planet igen. Sedan vi lanserade gratis WiFi 2011 har flera miljoner passagerare surfat ombord. Vi ser fram emot att erbjuda våra resenärer den nya Gate-to-Gate uppkopplingen som ett led i vårt fortsatta arbete att kontinuerligt förbättra kundernas upplevelse, säger Kurt Simonsen, Chief Customer and Digital Officer i Norwegian.

Norwegians resenärer kan från och med idag få tillgång till Gate-to-Gate WiFi på hela bolagets flygplansflotta, både på kortdistans- och långdistanslinjer. Tjänsten är inte tillgänglig på enstaka flygplatser utanför Skandinavien som inte tillåter Gate-to-Gate WiFi. Det gäller bland annat Madrid, Barcelona och Lissabon.

Fakta om Norwegians WiFi

  • 2011: Norwegian är först i världen med att lansera gratis WiFi på linjer inom Europa. Bolaget lanserar därefter Video On Demand som ger passagerare på linjer inom Europa tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter.
  • 2015: Norwegian är första flygbolag att erbjuda direktsänd TV på europeiska linjer
  • Januari 2019: Norwegian påbörjar arbetet med att installera WiFi på bolagets långdistansplan.
  • Februari 2019: Norwegian lanserar höghastighets-WiFi på alla plan i bolagets flotta vilket gör det möjligt att strema musik, film och serier direkt till sin mobila enhet.
  • Juni 2019: Norwegian lanserar Gate-to-Gate WiFi vilket gör det möjligt att vara uppkopplad online från det att man har satt sig ombord på planet och fram till dess att man kommer fram till sin destination – utan att behöva vänta tills man befinner i luften på 10 000 fot. 

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.