Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar direktflyg mellan Oslo och Boston samt mellan Köpenhamn och Boston

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar direktflyg mellan Oslo och Boston samt mellan Köpenhamn och Boston

Norwegian fortsätter att introducera nya destinationer i USA. Idag lanseras direktflyg mellan Oslo och Boston, Köpenhamn och Boston samt som tidigare meddelats, London och Boston. – Det här är goda nyheter för européer och amerikaner som vill flyga billigt och bekvämt mellan kontinenterna, säger Björn Kjos.

Med bra flygförbindelser från Stockholm kommer Norwegian att flyga mellan Oslo och Boston två gånger i veckan, mellan Köpenhamn och Boston en gång i veckan samt mellan London och Boston fyra gånger i veckan med start i maj 2016.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ännu en långdistanslinje. Det här är inte bara goda nyheter för skandinaver och européer som vill flyga billigt och bekvämt till Boston och USA, utan även för amerikaner som drömmer om en resa till Skandinavien och Europa, säger Norwegians VD Björn Kjos.

I juli månad var Norwegians långdistansplan i stort sett helt fulla med en kabinfaktor på 97 procent.

– Vi ser att en allt större andel av våra passagerare är amerikaner vilket visar att det finns ett behov på marknaden. Med ännu fler direktlinjer mellan kontinenterna kommer fler amerikaner att besöka Europa och Skandinavien vilket är positivt för den lokala ekonomin och turistnäringen, fortsätter Kjos.

Med fem linjer erbjuder Norwegian fler linjer från Boston Logan International Airport än något annat icke-amerikanskt flygbolag. Boston är en bra destination för vidare inrikesresor i USA.

Norwegian flyger idag till New York, Fort Lauderdale, Orlando och San Francisco i USA. Dessutom startar nya linjer till Karibien och Las Vegas till vintern. Det stora linjenätet i USA i kombination med Norwegians enkelbiljetter ger flera kombinationsmöjligheter för resenärer som vill uppleva ännu mer på sin USA-semester. Man kan till exempel flyga till Boston, tillbringa några dagar där och sedan resa vidare till New York och uppleva det pulserande storstadslivet innan man flyger direkt med Norwegian till Karibien och därefter direkt hem till Skandinavien.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm