Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar direktflyg mellan Oslo och Boston samt mellan Köpenhamn och Boston

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar direktflyg mellan Oslo och Boston samt mellan Köpenhamn och Boston

Norwegian fortsätter att introducera nya destinationer i USA. Idag lanseras direktflyg mellan Oslo och Boston, Köpenhamn och Boston samt som tidigare meddelats, London och Boston. – Det här är goda nyheter för européer och amerikaner som vill flyga billigt och bekvämt mellan kontinenterna, säger Björn Kjos.

Med bra flygförbindelser från Stockholm kommer Norwegian att flyga mellan Oslo och Boston två gånger i veckan, mellan Köpenhamn och Boston en gång i veckan samt mellan London och Boston fyra gånger i veckan med start i maj 2016.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ännu en långdistanslinje. Det här är inte bara goda nyheter för skandinaver och européer som vill flyga billigt och bekvämt till Boston och USA, utan även för amerikaner som drömmer om en resa till Skandinavien och Europa, säger Norwegians VD Björn Kjos.

I juli månad var Norwegians långdistansplan i stort sett helt fulla med en kabinfaktor på 97 procent.

– Vi ser att en allt större andel av våra passagerare är amerikaner vilket visar att det finns ett behov på marknaden. Med ännu fler direktlinjer mellan kontinenterna kommer fler amerikaner att besöka Europa och Skandinavien vilket är positivt för den lokala ekonomin och turistnäringen, fortsätter Kjos.

Med fem linjer erbjuder Norwegian fler linjer från Boston Logan International Airport än något annat icke-amerikanskt flygbolag. Boston är en bra destination för vidare inrikesresor i USA.

Norwegian flyger idag till New York, Fort Lauderdale, Orlando och San Francisco i USA. Dessutom startar nya linjer till Karibien och Las Vegas till vintern. Det stora linjenätet i USA i kombination med Norwegians enkelbiljetter ger flera kombinationsmöjligheter för resenärer som vill uppleva ännu mer på sin USA-semester. Man kan till exempel flyga till Boston, tillbringa några dagar där och sedan resa vidare till New York och uppleva det pulserande storstadslivet innan man flyger direkt med Norwegian till Karibien och därefter direkt hem till Skandinavien.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm