Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar direktflyg mellan London och Boston

Pressmeddelande   •   Jul 09, 2015 01:00 CEST

Norwegian satsar vidare i USA och Storbritannien. Det är nu ett år sedan Norwegian lanserade långdistansflyg mellan Storbritannien och USA. Norwegian är idag det enda lågprisbolaget i Storbritannien som erbjuder långdistanslinjer. I samband med ettårsdagen lanserar Norwegian ytterligare en långdistanslinje: London Gatwick – Boston Logan

Norwegian började flyga till och från London Gatwick år 2007 och har sedan dess vuxit kraftigt varje år. Som tredje största flygbolag på Gatwick erbjuder Norwegian ett stort linjenät från flygplatsen. Norwegian introducerade långdistansflygningar direkt från London till USA för ett år sedan och är idag det enda lågprisbolaget i Storbritannien som erbjuder långdistanslinjer.

– Det är mycket positivt att vår långdistanssatsning på London Gatwick har blivit så väl mottagen på bara ett år. Över 200 000 passagerare har redan flugit med Norwegian på linjerna mellan Storbritannien och USA, och med fler Dreamliner som fasas in nästa år kan vi lansera nya spännande destinationer som Boston. Det här innebär även fler möjligheter för skandinaver som  via London kan flyga direkt till Boston, säger Norwegian VD Björn Kjos.

– Det har varit 12 fantastiska månader för både Norwegian och Gatwick med lanseringen av långdistanslinjer till låga priser över Atlanten. Nu blir det ytterligare en spännande destination i USA, säger Stewart Wingate, VD för London Gatwick .

Direktflyg mellan London Gatwick och Boston Logan Airport kommer att gå fyra gånger i veckan med start i maj 2016. Biljetter kommer att läggas ut till försäljning senare i år. Norwegian är det enda flygbolaget som flyger direkt till Boston, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale och Puerto Rico från London Gatwick. Till hösten utökas även antalet flygningar mellan London Gatwick och New York med dagliga avgångar.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon + 47 815 11 816

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.