Gå direkt till innehåll
Bari i Italien
Bari i Italien

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar 40 nya linjer från Norden till destinationer i Europa

Norwegian utvecklar linjenätet med fler attraktiva destinationer. Totalt lanserar bolaget 40 nya linjer från Norden för sommarsäsongen 2024. Från Sverige lanseras nio nya linjer och de trafikeras från Stockholm, Göteborg, Stockholm Skavsta och Växjö. Nya linjer lanseras även från Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Under sommarhalvåret 2024 erbjuds både fritids- och affärsresenärer ännu fler destinationer och totalt erbjuds över 332 linjer till över 123 destinationer. Från Stockholm Arlanda lanseras Bari och Billund, från Göteborg Landvetter lanseras London, Nice, Palma och Pristina. Från Stockholm Skavsta Airport lanseras Palma och från Växjö Småland Airport lanseras Alicante och Palma. Detta innebär att Norwegian nästa sommar trafikerar 64 linjer i Sverige till 51 destinationer.

För resenärer som flyger från Köpenhamn lanseras Milano, Bilbao, Bari, Basel, Tivat, Toulouse, Valencia, Wroclaw och Zadar.

–Nya linjer är alltid spännande och i år är vi väldigt glada över att kunna lansera flera nya linjer från Göteborg men även nya linjer från Stockholm, Stockholm Skavsta och Växjö. Våra resmål är av stort intresse för våra kunder och vi hoppas att de nya linjerna tas emot väl och inspirerar till nya resmål. Nästa sommar flyger vi totalt 332 linjer till 123 destinationer i Europa, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian lanserar linjer från hela Norden, både från huvudflygplatserna och från flera regionala flygplatser. Våren 2024 öppnar Norwegian en bas i Lettland och etablerar två nya linjer från huvudstaden Riga till Korfu och Tivat. Från baserna i Malaga och Alicante etablerar Norwegian direktflyg till München.

–De nya destinationerna gör det möjligt att resa till nya och spännande destinationer i Europa och vi ser fram emot att välkomna kunderna ombord till både välkända och nya destinationer nästa sommar. Vårt jobb är att se till att kunderna kommer dit de ska, när de ska och att de har en så bekväm resa som möjligt, fortsätter Magnus Thome Maursund.

Norwegian är i toppskiktet i Europa på punktlighet utsågs förra veckan återigen till Europas punktligaste flygbolag. Norwegian är väl positionerat på marknaden med ett attraktivt linjeutbud, en modern flygplansflotta och har högt förtroende bland resenärerna.

Med de nya och återöppnade linjerna erbjuder Norwegian ett sommarprogram på totalt 332 linjer till 123 destinationer. Bolaget kommer att ha en flotta på 90 plan. De nya linjerna är bokningsbara från och med tisdag 14 november på www.norwegian.com.

Destinationer med Norwegian sommaren 2024
Destinationer med Norwegian sommaren 2024

NYA LINJER SOMMARHALVÅRET 2024

SVERIGE
Från Stockholm Arlanda Airport
Stockholm Arlanda (ARN) – Bari (BRI): En avgång i veckan med start 4 maj 2024
Stockholm Arlanda (ARN) – Billund (BLL): Två avgångar i veckan med start 19 juni 2024 (högsommarlinje)

Från Göteborg Landvetter Airport
Göteborg Landvetter (GOT) – London (LGW): Fyra avgångar i veckan med start 2 maj 2024 (tre avgångar i veckan under högsommaren)
Göteborg Landvetter (GOT) – Nice (NCE): Två avgångar i veckan med start 3 maj 2024
Göteborg Landvetter (GOT) – Palma/Mallorca (PMI): Tre avgångar i veckan med start 6 april 2024
Göteborg Landvetter (GOT) – Pristina (PRN): En avgång i veckan med start 14 juni 2024 (högsommarlinje)

Från Stockholm Skavsta Airport
Stockholm Skavsta (NYO) – Palma/Mallorca (PMI): Tre avgångar i veckan med start 1 maj 2024

Växjö Småland Airport
Växjö Småland (VXO) – Alicante (ALC): Två avgångar i veckan med start 2 maj 2024
Växjö Småland (VXO) – Palma/Mallorca (PMI): En avgång i veckan med start 22 juni 2024 (högsommarlinje)

DANMARK
Från Köpenhamn Kastrup Airport lanseras Milano/Bergamo, Bilbao, Bari, Basel, Tivat,Toulouse, Valencia, Wroclaw och Zadar. Från Aalborg etablerar Norwegian ny linje till Nice, från Aarhus lanseras Malaga, Alicante och Palma. Från Billund etableras Malaga, Alicante, Palma och Stockholm

NORGE
Från Oslo Gardermoen Airport lanseras Milas/Bodrum, Basel, Lyon, Montpellier, Wroclaw och Zadar. Från Stavanger lanseras Milano/Bergamo och från Sandefjord Torp lanseras Barcelona och Palma.

FINLAND
Från Helsingfors-Vanda Airport lanseras Milano/Bergamo och Sofia.

Under sommarprogrammet trafikeras de flesta linjer mellan april och oktober men ett antal linjer trafikeras endast under högsommarperioden.

Ämnen

Kategorier


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm