Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar 16 nya linjer från Skandinavien

Norwegian fortsätter att optimera linjenätet och lanserar hela 16 nya direktflyg från Skandinavien till attraktiva destinationer i Europa våren 2020. Från Stockholm börjar Norwegian flyga till Palanga, Gdansk och Tivat. Från Göteborg börjar bolaget flyga till Gdansk. Nya destinationer från Köpenhamn blir Szczecin, Poznan, Palanga och Hamburg.

De flesta av de 16 nya destinationerna ligger i Östeuropa. Från Stockholm börjar Norwegian flyga till Palanga, Gdansk och Tivat. Från Göteborg börjar Norwegian flyga till Gdansk. Från Köpenhamn börjar bolaget flyga till Szczecin, Poznan, Palanga och Hamburg. Från Oslo Gardermoen börjar Norwegian flyga till Kaunas, Wroclaw, Poznan och Düsseldorf. Från Trondheim kommer bolaget börja flyga till Gdansk, från Stavanger till Billund och från Bergen till Billund.

– Vi märker att det finns ett stort intresse att upptäcka mer av Östeuropa och är därför glada över att kunna erbjuda många nya linjer till spännande destinationer för resenärer i hela Skandinavien. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord våra bränsleeffektiva flygplan, säger Magnus Maursund, Senior Vice President Commercial Short Haul på Norwegian.

Om de nya linjerna

Stockholm Arlanda (ARN) – Palanga (PLQ) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, med start 2 april 2020.

Stockholm Arlanda (ARN) – Gdansk (GDN) kommer att trafikeras fyra gånger i veckan, på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar med start 2 april 2020. Från mitten av juni till mitten av augusti trafikeras linjen två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

Stockholm Arlanda (ARN) – Tivat (TIV) kommer att trafikeras en gång i veckan, på onsdagar, med start 1 april 2020.

Göteborg Landvetter (GOT) – Gdansk (GDN) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på fredagar och söndagar, med start 3 april 2020.

Köpenhamn (CPH) – Gdansk (GDN) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, med start 16 april 2020.

Köpenhamn (CPH) – Szczecin (SZZ) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, med start 1 april 2020.

Köpenhamn (CPH) – Poznan (POZ) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar, med start 31 mars 2020.

Köpenhamn (CPH) – Palanga (PLQ) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar, med start 31 mars 2020.

Köpenhamn (CPH) – Hamburg (HAM) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, med start 17 april 2020.

Oslo (OSL) – Kaunas (KUN) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, med start 3 april 2020.

Oslo (OSL) – Wroclaw (WRO) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, med start 1 april 2020.

Oslo (OSL) – Poznan (POZ) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, med start 1 april 2020.

Oslo (OSL) – Düsseldorf (DUS) kommer att trafikeras fyra gånger i veckan, på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar, med start 2 april 2020.

Trondheim (TRD) – Gdansk (GDN) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på fredagar och söndagar, med start 1 april 2020.

Stavanger (SVG) – Billund (BLL) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, med start 19 juni 2020.

Bergen (BGO) – Billund (BLL) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, med start 18 juni 2020.

Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com.

Som en del av optimering av bolagets linjenät kommer Norwegian inte att fortsätta flyga mellan Stockholm Arlanda och Malmö Airport från och med januari 2020. Detta eftersom det inte har varit tillräckligt stor efterfrågan på linjen i kombination med höga flygplatsavgifter. Dessutom flyger de flesta resenärer i södra Sverige från närliggande Köpenhamn flygplats där Norwegian har en stark närvaro.

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 37 miljoner resenärer under 2018. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm