Gå direkt till innehåll
Norwegian inför nya handbagageregler
Norwegian inför nya handbagageregler

Pressmeddelande -

Norwegian inför nya handbagageregler

Norwegian inför nya handbagageregler för att alla ska få en så smidig och bekväm resa som möjligt och för att planen ska gå i tid. Biljetter som har bokats före 23 januari påverkas inte av ändringarna.

– Norwegians affärsmodell är baserad på valfrihet och det gäller även de nya handbagagereglerna. Alla som reser med oss kan fortfarande ta med handbagage oavsett biljettkategori. Om man bara behöver ta med en liten väska som får plats under stolen framför så kan man välja den allra billigaste biljetten utan tilläggsavgift. De som vill ta med en liten kabinväska som placeras i bagagehyllan kan betala lite extra för det eller välja en annan typ av biljett, säger Cecile Nybø Carlsen, chef för produktutveckling på Norwegian.

Ändringarna innebär även att handbagaget som kunderna kan ta med sig ombord kan vara något större än tidigare, att viktbegränsningen på incheckat bagage ökar från 20 till 23 kilo samt att kunder med Flex- och Premiumbiljett kan ha med sig totalt 15 kilo handbagage istället för 10 kilo.

– Det viktigaste för oss är att våra resenärer får en bra reseupplevelse när de flyger med Norwegian. Det är ett vanligt missförstånd att det finns plats för allas kabinväskor ombord. De flesta av våra flygplan har plats för 186 passagerare och ungefär 80 små kabinväskor i bagagehyllan. Det är därför viktigt att det finns bra och tydliga regler så att vi inte behöver lägga tid på att omorganisera handbagage ombord och flytta bagage till lastutrymmet eftersom det kan skapa frustration och leda till förseningar. Våra resenärer tycker att det är viktigt att planen går i tid och vi märker ett stort stöd för införandet av de nya handbagagereglerna bland våra kunder, fortsätter Nybø Carlsen.

Det här ingår i de olika biljettkategorierna:

LowFare: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför. Vill man ta med extra handbagage till bagagehyllan kan man köpa till det eller välja en annan typ av biljett. Extra handbagage kan beställas fram till fyra timmar före avresa. Kostnaden för extra handbagage varierar beroende på flygning men kostar 50 kronor för en inrikes resa eller inom Skandinavien och 90 kronor för interkontinentala resor.

LowFare+: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför och en liten kabinväska i bagagehyllan. Den totala vikten på handbagaget är 10 kilo. Om det blir fullt i bagagehyllorna kan man behöva checka in handbagaget utan kostnad vid gate. Vill man vara säker på att få plats med allt handbagage ombord kan man köpa till Priority Boarding och därmed vara bland de första att gå ombord planet. Det ingår dessutom ett incheckat bagage på 23 kilo.

Flex och Premium: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför och en liten kabinväska som placeras i bagagehyllan. Den totala vikten på handbagaget är 15 kilo. Det ingår dessutom två kolli med incheckat bagage på 23 kilo vardera (2 X 23 kilo). 

Det är viktigt att kunder som har beställt extra handbagage eller har handbagage inkluderat i biljetten går ombord så tidigt som möjligt för att säkerställa att det finns plats för handbagaget i bagagehyllan.

Biljetter som har bokats före 23 januari påverkas inte av ändringarna.

För mer information om de nya handbagagereglerna, vänligen besök https://www.norwegian.com/se/handbagage/

Kontakt för media:
Kommunikationschef charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är ett av världens största lågprisbolag med över 36 miljoner resenärer under 2019. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm