Gå direkt till innehåll
Nummer två från vänster: Flygplatsdirektör Martin Eurnekian, Transportminister Guillermo Dietrich, Turistminister Gustavo Santos, Storbritanniens ambassadör i Argentina, Mark Kent, VD för NAA Ole Christian Melhus och Ricardo Clarke
Nummer två från vänster: Flygplatsdirektör Martin Eurnekian, Transportminister Guillermo Dietrich, Turistminister Gustavo Santos, Storbritanniens ambassadör i Argentina, Mark Kent, VD för NAA Ole Christian Melhus och Ricardo Clarke

Pressmeddelande -

Norwegian har landat i Sydamerika för första gången – fick varmt mottagande av argentinska myndigheter

Norwegian firar idag att bolagets allra första flygning till Sydamerika har landat i den argentinska huvudstaden Buenos Aires. Bolaget har därmed inlett ett helt nytt kapitel i den fortsatta globala expansionen. Argentinas transportminister och turistminister önskade Norwegians första flygning till Argentina välkommen då det landade i Buenos Aires i förmiddags svensk tid.

– Det här är en ny milstolpe för Norwegian. Vi är väldigt glada över att nu även kunna erbjuda våra resenärer en helt ny kontinent och kunna önska dem välkomna ombord våra bekväma, moderna och mer miljöanpassade flygplan till den vackra staden Buenos Aires. Det här är bara början på våra planer för Argentina och Sydamerika, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Om den nya linjen:
Den nya linjen mellan London Gatwick och Buenos Aires som hade premiär 14 februari trafikeras med bolagets 787 Dreamlinerplan. Linjen trafikeras fyra gånger i veckan och det finns goda anslutningsmöjligheter från Skandinavien. Det är den enda direktlinjen mellan London Gatwick och Buenos Aires.

Norwegian i Argentina
I januari fick Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA) en operativ licens (AOC) av myndigheterna i Argentina. NAA håller på att bygga upp en administration med nödvändiga och enligt lag gällande funktioner i Buenos Aires och kommer att starta flygverksamhet under argentinska myndigheter under 2018. Norwegians planer för en betydande verksamhet från Argentina innebär både inrikes- och utrikeslinjer.

Om Norwegians långdistanslinjer:
Norwegian erbjuder idag cirka 60 långdistanslinjer mellan USA och Europa och Asien som trafikeras med en av de mest bränsleeffektiva och miljöanpassade flygplansflottorna i världen med en genomsnittsålder på 3,6 år. För mer information om bolagets linjeutbud, vänligen besök www.norwegian.com.

Kontaktpersoner för media: Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tel: 0709 89 05 18

Ämnen


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 9000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år. Unde 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åen har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm