Gå direkt till innehåll
Norwegians kapten Marianne Vikse Lien, koncernchef Jacob Schram och finansdirektör Geir Karlsen utanför huvudkontoret vid Fornebu, Oslo.
Norwegians kapten Marianne Vikse Lien, koncernchef Jacob Schram och finansdirektör Geir Karlsen utanför huvudkontoret vid Fornebu, Oslo.

Pressmeddelande -

Norwegian har genomfört en lyckad rekonstruktion

Idag firar Norwegian att rekonstruktionsprocesserna som inleddes i november 2020 framgångsrikt har genomförts. Norwegian kan nu blicka framåt med en förbättrad ekonomi, en anpassad flygplansflotta och en förenklad och effektiv organisation.

– Det här är en fantastisk dag och innebär en ny start för Norwegian. Ett norskt flygbolag med lång historia, många arbetsplatser och som bidrar stort till resebranschen har räddats, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Pandemin har orsakat en kris som saknar motstycke för Norwegian och hela flygbranschen. Efter ett halvår med krävande rekonstruktionsprocesser i både Norge och Irland kan Norwegian nu bekräfta att processerna har genomförts med ett framgångsrikt resultat. Nu fortsätter Norwegian som ett konkurrenskraftigt och finansiellt stabilt flygbolag.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har trott på oss. Det stöd vi har fått av befintliga och tidigare anställda, affärspartners och aktieägare samt borgenärer och inte minst kunder, har varit helt avgörande. Norwegian är en betydande aktör i resebranschen i Europa och det ska vi fortsätta vara genom att erbjuda bra service, prisvärda biljetter och ett bra europeiskt linjenät, fortsätter Jacob Schram.

Pandemin kommer fortsätta påverka flygbranschen ett bra tag framöver och därför blir det viktigt med stor flexibilitet och fortsatta justeringar. Myndigheternas planer på att successivt öppna upp sina samhällen igen är positivt och Norwegian återupptar flera avgångar i sommar, både inrikes och utrikes.

För destinationer till och från samt inom Sverige, vänligen klicka här eller besök www.norwegian.com

Den här dagens firades på Norwegians huvudkontor på Fornebu, strax utanför Oslo. Pressmötet kan ses i sin helhet här.

För mer information:
Norwegians kommunikationschef charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm