Open skies
Följ Norwegian

Norwegian har fått drifttillstånd i Argentina

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2018 10:53 CET

Myndigheterna i Argentina har i natt svensk tid utfärdat en operativ licens (AOC) till Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA).

NAA håller på att bygga upp en administration med nödvändiga och enligt lag gällande funktioner i Buenos Aires och kommer inom kort starta flygverksamhet under argentinska myndigheter.

- Det här är en ny milstolpe för Norwegian. Godkännandet innebär att vi snart kan erbjuda argentinarna prisvärda flygbiljetter i nya, bekväma plan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

- Norwegian har fått ett fint mottagande av myndigheterna i Argentina som vill ha mer konkurrens i flygbranschen. Nu blir det fullt fokus på att erbjuda billiga flygbiljetter till miljontals passagerare, något som kommer att bidra till att skapa nya arbetstillfällen, ekonomiskt tillväxt och ökad turism, säger Ole Christian Melhus, VD för Norwegian Air Argentina.

I december 2017 godkände luftfartsmyndigheten i Argentina (ANAC) att Norwegian Air Argentina startar 153 linjer från Argentina. NAA hade ansökt om tillstånd för sammanlagt 156 linjer. Norwegians planer för en betydande verksamhet från Argentina innebär både inrikes- och utrikeslinjer. Per idag har Norwegian ett flygplan av modellen Boeing 737-800 baserat i Argentina.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
E-mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 140 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

År 2015,2016 och 2017 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.