Gå direkt till innehåll
Norwegian hade 940 000 passagerare i mars

Pressmeddelande -

Norwegian hade 940 000 passagerare i mars

Norwegians trafiksiffror för mars visar en positiv utveckling med växande antal passagerare och en kabinfaktor på över 80 procent. Den senaste tiden har företaget återöppnat flera baser och direktlinjer i Europa och fortsätter att öka kapaciteten fram mot sommaren.

– Vi är särskilt nöjda med att kabinfaktorn håller sig över 80 procent, trots att vi satt in väsentligt mer kapacitet i mars. Bokningssifforna visar en mycket god utveckling den senaste perioden och vi är mycket glada att se att den uppåtgående trenden på marknaden fortsätter. Vid påsk är det stor reseaktivitet och många fulla flyg. Mot sommaren återöppnar och introducerar vi nya resmål där våra kunder kan välja bland närmare 280 rutter i Europa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegian hade 940 149 passagerare i mars, jämfört med 71 399 i mars 2021. Kabinfaktorn var 80,3 procent. Kapaciteten (ASK) var 1 485 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 1 193 miljoner sittkilometer. I mars hade Norwegian i genomsnitt 48 flyg i drift och 99,4 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 90,1 procent.

I sommarprogrammet planeras det för närmare 280 rutter till populära destinationer i Europa och Norwegian kommer ha omkring 70 flygplan i drift. Denna vecka tog företaget bort kravet om att använda munskydd ombord på alla flygningar.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm