Gå direkt till innehåll
Norwegian: Goda råd och tips för dig som ska flyga i jul  

Pressmeddelande -

Norwegian: Goda råd och tips för dig som ska flyga i jul  

Julen närmar sig och det är många som ska ut och flyga för att semestra samt träffa släkt och vänner. För en bra och smidig resa finns det några enkla saker man kan göra för att förbereda sig på bästa sätt. Norwegian ger här några tips och råd för en trevligare resa.

INNAN DU RESER: 

Handbagage
Vilken typ av biljett du har avgör hur mycket bagage du kan ta med dig – det varierar från en liten väska som placeras under stolen framför dig till att kunna ta med både väska och handbagage som placeras i bagagehyllan. På resehandlingarna står det vad som gäller för just din resa. Notera att särskilda regler gäller för de som reser med barn och spädbarn, de som behöver ta med mediciner ombord och de som vill ha med instrument ombord. Id-handlingar, mediciner, nycklar och värdesaker ska alltid förvaras i handbagaget. I nedan video får du fler tips om handbagage.Incheckat bagage
Märk bagaget ordentligt med namn och telefonnummer (inklusive landsnummer). För säkerhets skull, lägg gärna en lapp inne i resväskan med kontaktuppgifter. Då går det fortare att skicka bagaget om det skulle bli försenat.   

Kolla om incheckat bagage ingår i biljetten
För att spara tid kan det vara bra att dubbelkolla att din biljett inkluderar den mängd bagage du vill ta med. Information om hur mycket bagage som ingår i din biljett finns i dina resedokument. De som har bokat flygbiljett direkt hos Norwegian kan enkelt lägga till bagage via www.norwegian.com eller i Norwegian-appen. Har du köpt flygbiljetten via en resebyrå (förutom charter) måste det hanteras manuellt på flygplatsen.    

Specialbagage
Det är enkelt att ta med allt från skidutrustning till golfbagar men se till att din utrustning inte överskrider de tillåtna måtten. Märk utrustningen ordentligt och om möjligt, packa gärna in det i hårt emballage. Ta med kvittot och ha det lättillgängligt. Glöm inte att specialbagage måste checkas in och lämnas in vid incheckningsdisken minst en timme före avgång.

Resehandlingar
I Norwegian-appen får du översikt över alla resehandlingar och du kan även checka in, boka mer bagage eller köpa Fast Track i appen.

Ladda telefonen
Glöm inte att ladda mobilen eller surfplatten innan du reser så att du kan visa upp de dokument som behövs för incheckning, säkerhetskontrollen och under resan.   

Här kan du läsa mer om hur mycket bagage som är tillåtet och hur man skyddar bagaget på resan samt information om att ta med mediciner, djur eller specialbagage.  

PÅ FLYGPLATSEN:

Var ute i god tid
Det är många som ska resa i jul och det kan vara extra mycket folk på flygplatsen vilket innebär att det kan ta längre tid än vanligt att gå igenom säkerhetskontrollen.  

Snabb incheckning
Den snabbaste incheckningen gör du via Norwegian-appen eller självbetjäningsautomaterna om de finns tillgängliga på den aktuella flygplatsen. Incheckning öppnar oftast 48 timmar före avresa och kan göras direkt i Norwegian-appen.  

Automatisk bagageinlämning (Bag drop)
Bag drop öppnar oftast tidigt på morgonen och är öppet hela dagen. Det är inte alla flygplatser som erbjuder automatisk bagageinlämning så undersök om den flygplats du ska resa från erbjuder bag drop.   

Ombordstigning
På boardingkortet står det om du ska gå ombord i grupp A, B eller C. Genom att följa personalens anvisingar bidrar du till att ombordstigningen går snabbt och smidigt.   

Välkommen ombord
 Alla resenärer har olika önskemål och behov. De som jobbar ombord gör sitt yttersta för att alla ska få en bra resa och om du har några frågor får du gärna kontakta kabinpersonalen.

Det är många som reser i december – en del reser ofta och är rutinerade medan andra reser väldigt sällan eller ska resa för första gången. Visa gärna lite extra hänsyn till medresenärer så blir det en trevligare resa för alla.

Välkommen ombord och God Jul!       

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm