Open skies
Följ Norwegian

Norwegian först i Europa med live TV i luften

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2015 13:49 CET

Som första flygbolag i Europa lanserar Norwegian i dag direktsänd TV ombord. Bloomberg Television och norska TV 2 Nyhetskanalen visas gratis på Norwegians 87 WiFi-plan på flygningar inom Europa. Passagerare kan därmed titta på TV på medhavd dator, surfplatta eller smarttelefon.

Norwegian erbjuder gratis WiFi på 87 av bolagets Boeing 737-800 och den nya TV-lösningen kommer att vara tillgänglig på alla dessa plan. Lanseringen av direktsänd TV ombord visades på en flygning mellan Oslo och Berlin idag.

– Vi är väldigt glada över att vara först i Europa med gratis direktsänd TV i luften. Genom att erbjuda både Bloomberg Television och norska TV 2 Nyhetskanalen får våra passagerare ett ännu bredare utbud av underhållning ombord och därmed en bättre reseupplevelse, säger Norwegians VD Björn Kjos som själv var med ombord på dagens lansering.

Det är ett samarbete mellan Norwegians bonusprogram, Norwegian Reward och norska Riks TV som gör lanseringen av direktsänd TV möjlig.

– Vi är stolta över att vara delaktiga i den här historiska händelsen. Att visa direktsänd TV på mobila enheter är en viktig del i vår strategi och vi är glada över att få göra det på Norwegians flygplan, säger Christian Birkeland,VD på norska Riks TV.

Bloomberg Television kommer att sända internationella nyheter ombord med globala finans- och affärsnyheter.

– Vi är glada över att Bloombergs unika och innovativa anpassning till modern affärsjournalistik och analys blir tillgänglig för Norwegians passagerare i Europa. Den här lanseringen ger resenärer över hela kontinenten möjlighet att följa de viktigaste nyheterna live på Bloomberg TV och därmed vara uppdaterade när de landar på sin destination, säger Adam Freeman, VD för Bloomberg Media.

Norska nyheter kommer att sändas av TV 2 Nyhetskanalen.

– Idag förväntar sig tittarna att hela tiden kunna se nyheter direkt. Så har världen blivit. Det är därför glädjande att vi tillsammans med nyskapande samarbetspartners kan erbjuda direktsända nyheter även i luften. Tiden då man gick miste om «world breaking news» medan man var i luften är förbi. Nyhetskanalen är bokstavligen i luften hela tiden, säger Jan Ove Årsæther, nyhets- och sportredaktör på norska TV 2.

TV-lösningen ombord levereras av Global Eagle Entertainment (GEE) som erbjuder underhållningslösningar till flygbolag över hela världen.

Se bifogat faktablad för mer information om TV-lösningen.

För mer information:

Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Bloomberg Television: Kommunikationschef EMEA, Catrin Thomas +44 20 7392 0673
Norska TV 2: Kommunikationschef Jan-Petter Dahl +47 928 60363/jpd@tv2.no
Riks TV: I Informationschef Jens-Petter Gjelseth +47 90801108 /jpg@rikstv.no

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.