Gå direkt till innehåll
Norwegian förbättrar resultatet i global klimatranking

Pressmeddelande -

Norwegian förbättrar resultatet i global klimatranking

Norwegian får toppoäng för bolagets arbete med att minska utsläppen. Det framgår i årets globala klimatranking som utförts av organisationen CDP, Carbon Disclosure Project. Rankingen är en samlad bedömning av bolagets klimatstrategi inom ett antal kategorier och totalt får Norwegian B– i bedömning, vilket är ett viktigt erkännande av bolagets initiativ för att minska utsläppen.

Norwegian förbättrar resultatet i CDP:s globala ranking av företags transparens kring klimatåtgärder. I den samlade bedömningen fick Norwegian rankingen B- (”bra”). CDP är en global icke-vinstdrivande miljöorganisation för att mäta och redovisa företags utsläpp och klimatstrategier. Organisationen äger världens största miljödatabas.

Enligt CDP-rapporten vidtar Norwegian ett flertal åtgärder för att hantera klimatutmaningarna. I kategorin ”åtgärder för att minska utsläppen” fick Norwegian A, högsta möjliga ranking.

I kategorin ”affärsstrategi, finansiell planering och scenarioanalys” fick bolaget A-. Resultatet visar en betydande förbättring sedan 2021 vilket var första gången Norwegian var med i CDP-rankingen.

– CDP-rankingen betyder mycket för oss och det är extremt motiverande att se den förbättring vi har åstadkommit bara under det senaste året. Norwegian har förpliktat sig att minska utsläppen med 45 procent till 2030. Det är ett mycket ambitiöst mål och därför satsar vi på riktade åtgärder som en ny flygplansflotta, mer hållbart flygbränsle och avancerade vädersystem för mer bränsleeffektiv navigering. Men transparens och rapportering är minst lika viktigt för att vara det flygbolag som passagerarna föredrar när de vill flyga mer hållbart, säger Norwegians hållbarhetsdirektör Anders Fagernæss.

Transparens är avgörande för hållbar utveckling
Att arbeta med transparens genom Carbon Disclosure Project är en viktig del för Norwegians hantering av den ökande efterfrågan på miljötransparens från investerare, finansinstitutioner, kunder och beslutsfattare.

– Sedan 2021 har Norwegian genom CDP publicerat vilka åtgärder vi vidtar för att bekämpa klimatförändringar och på bara ett år har vi gjort betydande framsteg. Flygbranschen har fortfarande långt kvar men den här rankingen visar att vi är på väg åt rätt håll, fortsätter Anders Fagernæss

Dexter Galvin, global direktör för företag och leveranskedjor på CDP:
– Ännu ett år med extremväder, översvämningar, torka och värmerekord visar att klimatförändringarna redan utgör en verklig och ökande risk för företag och deras leveranskedjor. Företag spelar en viktig roll för att säkerställa en hållbar värld som går mot nollutsläpp. Det är bara genom att mäta näringslivets miljöpåverkan, risker och möjligheter som man kan hantera dem och vidta åtgärder för framtiden. Genom att publicera sin strategi via CDP har Norwegian tagit ett viktigt steg. Jag ser fram emot bolagets fortsatta engagemang för transparens och handlingskraft till förmån för en hållbar framtid.

Du kan läsa mer om CDP här; https://www.cdp.net/en

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm