Gå direkt till innehåll
Norwegian förbättrar resultatet i global klimatranking

Pressmeddelande -

Norwegian förbättrar resultatet i global klimatranking

Norwegian får toppoäng för bolagets arbete med att minska utsläppen. Det framgår i årets globala klimatranking som utförts av organisationen CDP, Carbon Disclosure Project. Rankingen är en samlad bedömning av bolagets klimatstrategi inom ett antal kategorier och totalt får Norwegian B– i bedömning, vilket är ett viktigt erkännande av bolagets initiativ för att minska utsläppen.

Norwegian förbättrar resultatet i CDP:s globala ranking av företags transparens kring klimatåtgärder. I den samlade bedömningen fick Norwegian rankingen B- (”bra”). CDP är en global icke-vinstdrivande miljöorganisation för att mäta och redovisa företags utsläpp och klimatstrategier. Organisationen äger världens största miljödatabas.

Enligt CDP-rapporten vidtar Norwegian ett flertal åtgärder för att hantera klimatutmaningarna. I kategorin ”åtgärder för att minska utsläppen” fick Norwegian A, högsta möjliga ranking.

I kategorin ”affärsstrategi, finansiell planering och scenarioanalys” fick bolaget A-. Resultatet visar en betydande förbättring sedan 2021 vilket var första gången Norwegian var med i CDP-rankingen.

– CDP-rankingen betyder mycket för oss och det är extremt motiverande att se den förbättring vi har åstadkommit bara under det senaste året. Norwegian har förpliktat sig att minska utsläppen med 45 procent till 2030. Det är ett mycket ambitiöst mål och därför satsar vi på riktade åtgärder som en ny flygplansflotta, mer hållbart flygbränsle och avancerade vädersystem för mer bränsleeffektiv navigering. Men transparens och rapportering är minst lika viktigt för att vara det flygbolag som passagerarna föredrar när de vill flyga mer hållbart, säger Norwegians hållbarhetsdirektör Anders Fagernæss.

Transparens är avgörande för hållbar utveckling
Att arbeta med transparens genom Carbon Disclosure Project är en viktig del för Norwegians hantering av den ökande efterfrågan på miljötransparens från investerare, finansinstitutioner, kunder och beslutsfattare.

– Sedan 2021 har Norwegian genom CDP publicerat vilka åtgärder vi vidtar för att bekämpa klimatförändringar och på bara ett år har vi gjort betydande framsteg. Flygbranschen har fortfarande långt kvar men den här rankingen visar att vi är på väg åt rätt håll, fortsätter Anders Fagernæss

Dexter Galvin, global direktör för företag och leveranskedjor på CDP:
– Ännu ett år med extremväder, översvämningar, torka och värmerekord visar att klimatförändringarna redan utgör en verklig och ökande risk för företag och deras leveranskedjor. Företag spelar en viktig roll för att säkerställa en hållbar värld som går mot nollutsläpp. Det är bara genom att mäta näringslivets miljöpåverkan, risker och möjligheter som man kan hantera dem och vidta åtgärder för framtiden. Genom att publicera sin strategi via CDP har Norwegian tagit ett viktigt steg. Jag ser fram emot bolagets fortsatta engagemang för transparens och handlingskraft till förmån för en hållbar framtid.

Du kan läsa mer om CDP här; https://www.cdp.net/en

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm