Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian får fler avgångar per vecka till Dubai i vinter

Till vintern blir det ännu enklare att flyga reguljärt direkt till Dubai. Norwegian ökar kapaciteten från Arlanda från två till tre avgångar i veckan. Även Gardermoen får tre avgångar i veckan. Samtidigt kommer det att finnas transitmöjligheter mellan Stockholm och Oslo vilket ökar antalet resekombinationer ytterligare.

- Efterfrågan på våra biljetter till Dubai har varit över förväntan och vi märkte tidigt att direktlinjen tilltalade både affärs- och privatresenärerna. Det tror vi beror på att allt fler har upptäckt Dubai som ett intressant resemål, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.

 

Linjen Arlanda-Dubai och Gardermoen-Dubai trafikeras av Norwegians nya och mer miljövänliga 737-800. Till hösten installeras höghastighetsbredband i flygplanen och Norwegian kommer även inom kort att lansera en ny typ av flygstolar som gör resan bekvämare i form av bättre sittkomfort samt ökat benutrymme.

 

- Vi har gjort allt för att göra resan till Dubai så enkel och bekväm som möjligt. Vi tror på ett ännu större intresse för Dubai än tidigare, speciellt hos våra affärsresenärer nu när det även finns möjligheter att koppla upp sig på Internet ombord, säger Åsa Larsson.

 

De nya avgångarna och transitmöjligheterna mellan Stockholm och Oslo gör också att det går att köpa en så kallad genomgående resa.

 

- Det innebär till exempel att det går att checka igenom bagaget hela vägen med Norwegian, om man skulle vilja flyga från Stockholm via Oslo för att få ännu fler avgångar att välja mellan, säger Åsa Larsson.

 

Biljetterna ligger nu ute till försäljning med ett frånpris på 1349 SEK inklusive skatter och avgifter. Säsongen startar den 25 oktober och från Arlanda avgår direktflygen varje tisdag, torsdag och söndag. Från Gardermoen avgår direktflygen varje måndag, onsdag och fredag.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.
Mobil: 0735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se

 

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

 

Mellan åren 2008 och 2014 byter flygbolaget Norwegian ut sin flygplansflotta. Den består idag av Boeing 737-300 och MD80-plan men byts nu mot 58 nya Boeing 737-800, varav elva redan har levererats. Boeings 737-800 är en av den mest miljövänliga flygplanstypen som finns på marknaden idag. I förhållande till ett MD-flygplan reduceras NOxutsläppen med 43 procent och CO2utsläppen med 33 procent. Norwegian kommer att fasa ut de sista fyra MD-planen i flottan till hösten och kommer därefter endast att flyga med Boeing 737 flygplan.
Boeing 737-800 är designat för att flyga kort- och medeldistansrutter och har plats för 189 passagerare. För mer information om Norwegian besök www.norwegian.se

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Relaterat innehåll

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm