Open skies
Följ Norwegian

Norwegian får ännu ett internationellt pris – korat till Europas bästa lågprisbolag

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2015 06:00 CEST

Norwegian har utsetts till Europas ledande lågprisbolag av erkända World Travel Awards. Den eftertraktade utmärkelsen delades ut på Sardinien igår kväll.
– Det här betyder väldigt mycket för oss och det är tack vare våra engagerade och fantastiska medarbetare som vi har fått den här utmärkelsen, säger Norwegians VD, Björn Kjos.

Utmärkelsen från World Travel Awards är det sjunde priset som Norwegian har fått bara det senaste året. World Travel Awards är en av resebranschens mest prestigefyllda prisutdelningar och det är över 650 000 aktörer från resebranschen som har röstat.

– Den här utmärkelsen betyder väldigt mycket för oss, inte bara för Norwegian som flygbolag utan även för våra engagerade och dedikerade medarbetare som ska ha äran för att vi har fått det här priset. Varje dag gör de sitt yttersta för våra resenärer. Priset ”Europas bästa lågprisbolag” bevisar att nya flygplan, bra service och låga priser värderas högt, säger Norwegians VD Björn Kjos.

– Det är en stor ära att för första gången få dela ut priset ”Europas bästa lågprisbolag” till
Norwegian. Europa är en av de mest konkurrensutsatta marknaderna i hela världen så det här är ett väldigt tungt pris, säger Graham Cooke, president för World Travel Awards.

Sjunde priset på ett år
Det här är det sjunde priset som Norwegian har tagit emot det senaste året. De övriga sex är: Tre Passenger Choice Awards för kategorierna “Best in region: Europe”, “Best Inflight Connectivity and Communications” och “Best Single Achievement Award”; två SkyTrax Awards i kategorierna “Europas bästa lågprisbolag” och “Bästa lågprisbolag på långlinjer”; samt ett pris från AirlineRatings.com i kategorin “Europas bästa lågprisbolag”.

Om World Travel Awards
World Travel Awards grundades 1993 och är en av de mest erkända prisutdelningarna i
resebranschen. Under 2014 röstade 650 000 reserepresentanter för att utnämna de bästa aktörerna i branschen. Läs mer om priset här: http://www.worldtravelawards.com/

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.