Open skies
Följ Norwegian

Närmare globalt samarbete när Norwegian blir delägare i OSM Aviation

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2015 08:00 CET

Norwegian Air Resources Holding (NARH) och OSM Aviation har ingått avtal om närmare samarbete för anställning, utbildning och administration av piloter och kabinpersonal. Norwegian och OSM Aviation har redan ett bra samarbete i flera länder och NARH blir nu ägare i bolaget med 50 procent av aktierna i OSM Aviation. Samarbetet innebär anställningstrygghet och goda karriärmöjligheter inom Norwegianfamiljen när bolaget fortsätter expandera internationellt.

OSM Aviation kommer att fortsätta erbjuda fasta anställningar med konkurrenskraftiga löner och arbetsvillkor till både befintliga och framtida medarbetare. Genom OSM Aviation kommer Norwegian också kunna säkerställa lokal kompetens och närvaro när företaget växer globalt. OSM Aviation sysselsätter idag över 1000 besättningsmedlemmar för Norwegian i Sverige, Finland, Storbritannien, Spanien och USA. OSM Aviation erbjuder rekrytering, utbildning, bemanning och ombordtjänster till flera andra internationella kunder. Det nya samarbetet påverkar inte anställningsförhållandena för de piloter och kabinanställda som är anställda i bolagen, varken i Norwegian eller OSM Aviation.

- Genom sammangåendet blir OSM Aviation ett av världens ledande bolag för anställning, utbildning och administration av piloter och kabinpersonal inom global luftfart. I drygt två år har vi haft ett givande och professionellt samarbete med OSM Aviation. Vår personal som är anställd av OSM ger bolaget bra referenser. Tillsammans ska vi bygga ett starkare och mer konkurrenskraftigt företag för vidare expansion på nya marknader, säger Krister Aarnio, VD för NARH.

- Det här är en viktig milstolpe för oss. Genom det här samarbetet stärker vi vår globala position ytterligare som en professionell leverantör av kvalitet och kompetens till våra kunder. Det kommer att stärka vår roll som en attraktiv arbetsgivare ännu mer, säger Espen Høiby, VD för OSM Aviation.

Det nya partnerskapet bildas genom att NARH köper 50 procent av aktierna i OSM Aviation. OSM Aviation kommer dessutom förvärva 49 procent av aktierna i Norwegians dotterbolag i Spanien, Finland och Storbritannien medan Norwegian genom NARH behåller majoriteten.

Tillträde enligt avtalet är beroende av EU-kommissionens godkännande enligt EU:s fusionskontroll. Transaktionen förväntas slutföras i slutet av första kvartalet 2016.

Kontaktpersoner för media:

OSM Aviation: VD Espen Høiby +47 90 10 10 02.

Norwegian: Kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik +47 97 55 43 44

Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Om OSM Aviation

OSM Aviation är specialiserade på uthyrning, utveckling och administration av flygpersonal och har nu 2000 anställda fördelat på 14 länder. Staben består av är välutbildade piloter och kabinanställda som är tillsvidareanställda i de olika länder där företaget har sina baser. De anställdas löner och arbetsvillkor är konkurrenskraftiga och i enlighet med de regler och avtal som gäller i de olika länderna. OSM Aviation har tagits väl emot på marknaden sedan verksamheten startade 2012 och har redan flera internationella flygbolag som kunder.

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.