Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Milstolpe: Norwegian fortsätter slå passagerarrekord – över en miljon i juli

Norwegian transporterade cirka 1 050 000 passagerare under juli. Det är en ökning med närmare 150 000 passagerare och motsvarar en tillväxt på 16 procent jämfört med samma månad föregående år. Norwegian slår därmed passagerarrekord för tredje månaden i rad.

- Den positiva trafikutvecklingen vi såg under första halvåret har med fullt tryck följt med in i andra halvåret. Det är en mycket viktig milstolpe för bolaget att vi nu har passerat en-miljon-strecket gällande antal transporterade passagerare under en enskild månad. I en bransch som kämpar med stora utmaningar är det speciellt roligt att se att resenärer i större grad väljer att flyga med Norwegian. Vi ska fortsätta jobba hårt med att göra oss förtjänta av detta även framöver, säger koncernchef Bjørn Kjos.

Föregående passagerarrekord sattes i juni 2009. Under juli månad transporterade Norwegian mer än 70 000 fler passagerare än det tidigare rekordet. En stor del av tillväxten i juli kommer från de nya linjerna i Danmark, där Norwegian nu har 27 linjer, samt från den ökande tillväxten på inrikestrafiken i Norge.

Under juli månad reser många på semester och Norwegians flygningar går i större utsträckning till södra Europa jämfört med resten av året. Från juni till juli ökade antalet resande på Norwegians 80 linjer till Sydeuropa med 74 procent.

Även för de nordnorska linjerna är det högsäsong i juli. Över 130 000 passagerare reste till eller från Nordnorge under perioden. Motsvarande siffra för svenska Norrland var 55 000 passagerare.

Kabinfaktorn för Norwegiankoncernen under juli var 88 procent, 1 procentenhet högre än samma period föregående år. Norwegian har byggt upp en stark position i Skandinavien, vilket reflekteras i den höga kabinfaktorn för både Sverige och Danmark. Kabinfaktorn för Sverige under juli var 91 procent och för Danmark uppgick kabinfaktorn till 92 procent.

Totalt för bolaget uppskattas yielden till 0.59 norska kronor för juli jämfört med 0.57 norska kronor under samma period föregående år.

Regulariteten i juli låg på 99,9 procent och punktligheten på 81 procent. Sommarmånaderna är präglade av många slottrestriktioner i Europa, framför allt i de östliga delarna av Medelhavet där Norwegian har många flygningar. Detta påverkar punktligheten.

För finansiella tabeller, vänligen se bifogad pdf.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian Sverige
Mobil: 0735 22 22 42
Karl Peter Gombri, Investor Relations, Norwegian
Mobil: + 47 928 22 969

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

 

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm