Gå direkt till innehåll
Karibien och Spanien bidrog till trafiktillväxt och högre kabinfaktor för Norwegian i januari

Pressmeddelande -

Karibien och Spanien bidrog till trafiktillväxt och högre kabinfaktor för Norwegian i januari

Nya inrikeslinjer i Spanien och linjer mellan Karibien och USA påverkar passagerarsiffrorna positivt i början av 2016. Totalt flög över 1,7 miljoner passagerare med Norwegian i januari 2016, en betydande ökning jämfört med förra året. Kabinfaktorn var på 81,7 procent, upp 1,7 procentenheter.

I januari flög 1 756 656 passagerare med Norwegian, en ökning med nio procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 14 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 12 procent i januari.

I december 2015 började Norwegian för första gången flyga mellan den amerikanska östkusten och de franska öarna Guadeloupe och Martinique i Karibien. Linjerna trafikeras under vinterhalvåret från Karibien till New York, Baltimore och Boston. Linjerna har tagits emot väl, både av amerikanska passagerare och de som bor på öarna, men även av besökare till de amerikanska storstäderna inklusive resenärer från Europa. Det stora intresset har resulterat i att flera av linjerna har förlängts till och med april.

- Vi är väldigt nöjda med att vi fortsätter fylla planen så bra i en lågsäsongmånad som januari. Trafiktillväxten beror på att vi satsar allt mer internationellt, med inrikesflyg i Spanien och särskilt med linjerna mellan de fransk-karibiska öarna och den amerikanska östkusten. Vi har dessutom fått fler passagerare på långdistanslinjerna, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Genomsnittsålder på flottan nere på 3,6 år
Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016. I år levereras totalt 21 fabriksnya flygplan; 17 Boeing 737-800 och fyra 787-9 Dreamliner. I januari levererades årets första 737-plan. Dessutom levereras fyra flygplan av modellen Airbus A320Neo som ska leasas ut. Sju äldre 737-800 plan ska fasas ut ur flottan under året. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Totalt genomförde Norwegian 99,5 procent av de planlagda flygningarna i januari varav 72,3 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad PDF för fler trafiksiffror.

För mer information:
Finansdirektör Frode Foss + 47 916 31 645
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm