Gå direkt till innehåll
Information om söndagens flygningar

Pressmeddelande -

Information om söndagens flygningar

Norwegian beklagar att även imorgon söndag drabbas närmare 20 000 resenärer av inställda flyg och förseningar på grund av pilotstrejken. Återigen är det inrikestrafiken som drabbas hårdast: Nästan alla inrikesflyg i Sverige och Norge ställs in medan ett begränsat antal inrikesflyg ställs in i Danmark. De flesta avgångarna mellan de skandinaviska huvudstäderna är också inställda. Några få Europalinjer ställs in men annars ska linjer mellan Skandinavien och USA samt Skandinavien och Thailand gå som vanligt.

Alla som har registrerat mobilnummer på sin Norwegian-profil och som drabbas av strejken kommer att få sms av Norwegian. Vi uppmanar alla att följa med på vår hemsida och ”är flyget i tid” för senaste information om flygningar.

Kunder som drabbas av inställda flyg kan ringa följande nummer som är öppet dygnet runt:
+47 21 49 21 49

Vi beklagar verkligen att resenärer fortsätter drabbas av strejken. Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att ta hand om våra passagerare på bästa möjliga sätt.

Följande flygningar ska enligt plan gå som vanligt:

Flyg till och från Storbritannien med flight nr DY2400 till DY2900
Flyg till och från Spanien med flight nr DY5100 till DY5598
Flyg till och från USA och Thailand med flight nr DY7001 till DY7999

Flyg till och från Finland med flight nr DY5599 till 5999 - vänligen notera att Ground Service IAU i Finland har varslat om sympatistrejk men det är fortfarande för tidigt att veta hur det kan påverka flygningar till och från Finland.

Vi kommer att göra allt vi kan för att övrig Europatrafik också ska gå som vanligt.

För mer information:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon: +47 815 11 816

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm