Open skies
Följ Norwegian

Idag landade Norwegians 50:e fabriksnya flygplan

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2012 09:22 CEST

Norwegian fortsätter att fasa in fabriksnya flygplan. Igår kväll, svensk tid levererades det 50:e nya Boeing 737-800 flygplanet till Norwegian direkt från Boeing fabriken i Seattle, USA. Flygplanet kommer att målas i barnrättsorganisationen UNICEFs färger samt logotyp för att markera Norwegians och UNICEFs signaturpartnerskap.

Jubileumsflyget som idag landade på Gardemoen i Oslo dedikeras till UNICEF som Norwegian har haft ett samarbete med sedan 2007. I förbindelse med Norwegians 10-års jubileum den 1 september skänkte bolaget 1 miljon norska kronor till UNICEF. Nu målas även ett nytt flygplan i UNICEFs färger. Flygplanet kommer att flyga i hela Norwegians europeiska linjenät.

Snittålder på 5 år
Norwegians nuvarande flygplansflotta har en snittålder på under fem år vilket gör den till en av de mest moderna och miljövänligaste i Europa. På Stockholmsbasen är snittåldern 2,6 år.

Kontaktperson:
Åsa Larsson, Informationschef + 46 735 22 22 42

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2011 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 296 linjer till 114 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 2500 anställda och en flygplansflotta bestående av 64 flygplan. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 planerar bolaget att starta långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com