Gå direkt till innehåll
Högsta antalet passagerare sedan före pandemin

Pressmeddelande -

Högsta antalet passagerare sedan före pandemin

Norwegian hade 1 937 318 passagerare i juni. Det är en ökning med 19 procent jämfört med föregående månad och det högsta antalet passagerare som flugit med Norwegian sedan före pandemin.

− Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni. Det har varit en utmaning under månaden för oss, med tanke på strejkerna bland flygteknikerna utöver de kapacitetsutmaningar som branschen står inför på vissa flygplatser i Europa, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian. 

I juni förhandlades ett nytt kollektivavtal fram mellan Norwegian och Norwegian Pilot Union och den norska kabinföreningen, medan förhandlingarna mellan NHO Luftfart och Norsk Flygtekniker Organisasjon slutade i strejk och lockout. Strejken varade i tio dagar innan den norska regeringen gick till statliga medlingsinstitutet. 

− Vi är mycket glada över att vi har kommit överens med både kabinpersonal och piloterna om ett nytt kollektivavtal och att vi har teknikerna tillbaka på jobbet. Det innebär att vårt destinationsprogram går som planerat. Vi är mycket efterfrågade men har en del ledig kapacitet på destinationer i Europa, säger Geir Karlsen.

Norwegian hade 1 937 318 passagerare i juni, vilket är en ökning jämfört med juni 2021 då passagerarantalet var 225 509. Kabinfaktorn var 85 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 924 miljoner säteskilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 2 482 miljoner säteskilometer. Punktligheten, som är ett mått på antalet avgångar som sker inom 15 minuter i förhållande till ordinarie tid, var i juni 70 procent. Så många som 93 procent av alla flygningar landade enlig tidtabell eller max en timme sent. I juni hade Norwegian i genomsnitt 68 flygplan i drift och 99 procent av de reguljära flygningarna genomfördes.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm