Gå direkt till innehåll
Hit reser svenskar – Norwegian listar de populäraste destinationerna hösten 2022
Hit reser svenskar – Norwegian listar de populäraste destinationerna hösten 2022

Pressmeddelande -

Hit reser svenskar – Norwegian listar de populäraste destinationerna hösten 2022

Med fokus på Norden fortsätter Norwegian att erbjuda ett stort utbud av direktflyg till attraktiva destinationer i Europa. När temperaturen faller är det många som vill ut och resa och Norwegian har tagit fram en lista på de mest populära destinationerna under hösten 2022. Det är Storbritannien, Spanien och Frankrike som lockar mest.

Hösten är en bra period för resande då det kan vara lite lugnare på de mest turistintensiva orterna samtidigt som vädret ofta är behagligt. De mest populära destinationerna bland svenska resenärer under hösten är:

 1. London
 2. Malaga
 3. Alicante
 4. Barcelona
 5. Nice
 6. Rom
 7. Palma
 8. Paris

– Den här hösten är det de klassiska destinationerna i Storbritannien, Spanien och Frankrike som är de mest populära bland svenska resenärer. Efter ett par år med begränsat resande är det många som vill åka tillbaka till sina favoritställen och vi är glada över att kunna erbjuda fler avgångar till de mest populära städerna i Europa, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

För höstlovet specifikt, som infaller vecka 44 (31 oktober – 6 november) är listan snarlik:

 1. London
 2. Malaga
 3. Alicante
 4. Las Palmas
 5. Barcelona
 6. Rom
 7. Nice
 8. Prag

För den som inte har bokat höstresan ännu så flyger Norwegian totalt 223 linjer i Norden under hösten och vintern, varav närmare 40 destinationer direkt från Sverige. Mer information finns på www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm