Gå direkt till innehåll
Hit reser svenska resenärer i påsk

Pressmeddelande -

Hit reser svenska resenärer i påsk

Våren närmar sig och det gör även påsken. Många vill ut och resa under påsklovet och Norwegian har tagit fram en lista på de populäraste utlandsdestinationerna. Listan visar att svenska resenärer längtar efter både storstad och sol. De tio populäraste utländska destinationerna att besöka under påsken är London, Malaga, Köpenhamn, Alicante, Helsingfors Rom, Berlin, Nice, Palma och Paris.

Reslusten består och det finns ett stort intresse bland svenska resenärer att resa under våren. Under påsken är det många som är lediga eller har skollov vilket gör det till ett bra tillfälle att resa utomlands på. I år infaller skollovet under vecka 14 och 15 beroende på var man bor.

– Den här påsken är det både europeiska storstäder och destinationer på varmare breddgrader som lockar våra resenärer. En del vill uppleva storstadspuls på semestern med allt vad det innebär i form av stort utbud av kultur, aktiviteter och shopping medan andra föredrar en lite lugnare semester vid typiska sol- och baddestinationer. Vi är glada över att kunna erbjuda ett stort utbud av destinationer till alla resenärer, oavsett vilken typ av resa man vill göra, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

De mest populära utlandsdestinationerna från Stockholm Arlanda under påsken:

  • London Gatwick
  • Malaga
  • Köpenhamn
  • Alicante
  • Helsingfors
  • Rom
  • Berlin
  • Nice
  • Palma
  • Paris

För resenärer som vill planera in både sommarens och vinterns resor så trafikerar Norwegian över 300 linjer till 110 destinationer under sommarhalvåret och 144 linjer till 65 destinationer under vinterhalvåret. Biljetter finns tillgängliga på www.norwegian.com

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm