Gå direkt till innehåll
Hit reser svenska resenärer i jul och nyår

Pressmeddelande -

Hit reser svenska resenärer i jul och nyår

Julen är bara några veckor bort och då är det många som passar på att resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest populära utländska resmålen under jul och nyår. Av de mest bokade destinationerna är det London, Malaga och Las Palmas som hamnar i topp.

Det finns en stor längtan bland många att resa bort under julen för att få miljöombyte och uppleva något nytt eller annorlunda. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest populära utländska destinationerna under jul och nyår. De topp tre destinationerna är London, Malaga och Las Palmas följt av Alicante, Amsterdam, Berlin, Barcelona, Luleå, Paris och Umeå. Att hela fyra av de tio mest bokade resmålen finns i Spanien visar att det år efter år fortsätter att vara ett favoritland bland många svenska resenärer och som man gärna återvänder till.

– Vi märker att London är en populär destination året runt och det gäller även under jul och nyår. På bara ett par timmars flyg får du uppleva en internationell storstad som erbjuder det mesta och som har något för alla, oavsett ålder och intresse. Och Spanien har varit svenskarnas favoritland under många år och det är många som uppskattar det härliga klimatet, det vänliga bemötandet och att man får mer för pengarna i Spanien än i Sverige. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

De 10 mest bokade destinationerna från Stockholm Arlanda under jul och nyår:

1) London Gatwick (LGW)
2) Malaga (AGP)
3) Las Palmas (LPA)
4) Alicante (ALC)
5) Amsterdam (AMS)
6) Berlin (BER)
7) Barcelona (BCN)
8) Luleå (LLA)
9) Paris (CDG)
10) Umeå (UME)

För att boka biljetter, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm