Gå direkt till innehåll
Hit reser svenska resenärer i jul och nyår

Pressmeddelande -

Hit reser svenska resenärer i jul och nyår

Julen är bara några veckor bort och då är det många som passar på att resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest populära utländska resmålen under jul och nyår. Av de mest bokade destinationerna är det London, Malaga och Las Palmas som hamnar i topp.

Det finns en stor längtan bland många att resa bort under julen för att få miljöombyte och uppleva något nytt eller annorlunda. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest populära utländska destinationerna under jul och nyår. De topp tre destinationerna är London, Malaga och Las Palmas följt av Alicante, Amsterdam, Berlin, Barcelona, Luleå, Paris och Umeå. Att hela fyra av de tio mest bokade resmålen finns i Spanien visar att det år efter år fortsätter att vara ett favoritland bland många svenska resenärer och som man gärna återvänder till.

– Vi märker att London är en populär destination året runt och det gäller även under jul och nyår. På bara ett par timmars flyg får du uppleva en internationell storstad som erbjuder det mesta och som har något för alla, oavsett ålder och intresse. Och Spanien har varit svenskarnas favoritland under många år och det är många som uppskattar det härliga klimatet, det vänliga bemötandet och att man får mer för pengarna i Spanien än i Sverige. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

De 10 mest bokade destinationerna från Stockholm Arlanda under jul och nyår:

1) London Gatwick (LGW)
2) Malaga (AGP)
3) Las Palmas (LPA)
4) Alicante (ALC)
5) Amsterdam (AMS)
6) Berlin (BER)
7) Barcelona (BCN)
8) Luleå (LLA)
9) Paris (CDG)
10) Umeå (UME)

För att boka biljetter, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm