Open skies
Följ Norwegian

Fortsatt passagerartillväxt för Norwegian i september

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2013 08:00 CEST

Drygt 1,9 miljoner passagerare flög med Norwegian i september, en ökning med 17 procent jämfört med samma månad föregående år. Företaget växer och ökar kapaciteten med infasning av fabriksnya flygplan och etablering av nya baser utanför Skandinavien. Det satsas även på nya linjer, både inom Europa och mellan Skandinavien, USA och Asien.

I september flög 1920 329 passagerare med Norwegian, en ökning med 272 627 passagerare eller 17 procent fler jämfört med samma månad förra året. Norwegian hade en kapacitetstillväxt (ASK) på 33 procent och en trafiktillväxt (RPK) på 30 procent. Kabinfaktorn i september var 78,3 procent, ned 1,7 procentenheter jämfört med samma månad föregående år.

Betydande internationell tillväxt

Trafiktalen för september är stark påverkade av hög kapacitetstillväxt, infasning av fabriksnya flygplan, etablering av nya baser utanför Skandinavien och flera nya linjer i Europa samt långdistanslinjer mellan Skandinavien, USA och Asien. Dessutom är flygsträckan betydligt längre än förut.

–Det är glädjande att allt fler väljer att resa med Norwegian och att kabinfaktorn är fortsatt hög trots stark kapacitetstillväxt. När vi nu etablerar oss på nya marknader kommer vi att erbjuda ännu lägre biljettpriser för att locka ännu fler kunder. Vi märker att kunder som en gång har flugit med oss kommer tillbaka, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 procent av sina planlagda flygningar i september, varav 89,3 procent avgick enligt tidtabell.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Frode Foss, Finansdirektör  + 47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef  +46 709 89 05 18


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 17,7 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har ca 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 75 flygplan (ajuni 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. En undersökning där flygpassagerarna själva bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen.För mer information besök www.norwegian.com

Bifogade filer

PDF-dokument