Open skies
Följ Norwegian

Fortsatt passagerartillväxt för Norwegian i november

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2013 08:00 CET

Närmare 1,7 miljoner passagerare flög med Norwegian i november, en ökning med 16 procent jämfört med samma månad förra året. Bolagets expansion fortsätter med infasning av nya flygplan, ökad säteskapacitet, etablering av nya baser samt lansering av nya linjer.

I november flög 1 689 049 passagerare med Norwegian, en ökning med 230 177 passagerare eller 16 procent jämfört med samma månad förra året. Norwegian hade en kapacitetstillväxt (ASK) på 39 procent och en trafiktillväxt (RPK) på 40 procent. Kabinfaktorn var 76,2 procent, en ökning med en halv procentenhet jämfört med samma månad förra året.

Internationell tillväxt

Trafiktalen för november påverkas av expansion och tillväxt i nya marknader genom etablering av nya baser, lansering av nya linjer, infasning av fabriksnya flygplan och stor kapacitetstillväxt. Dessutom är flygsträckan betydligt längre än förut.

– Jag är glad över att fler, särskilt utanför Skandinavien, väljer att resa med Norwegian. Trots kraftig kapacitetstillväxt fyller vi planen bra och det visar att god kvalitet till låga biljettpriser uppskattas, säger VD Björn Kjos. 

Totalt genomförde Norwegian 99,7 procent av sina planlagda flygningar i november, varav 86,4 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss, tel: +47 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: +46 709 89 05 18

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 413 linjer till 125 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 3 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 81 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,6 år (per mars 2013). År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Bifogade filer

PDF-dokument