Open skies
Följ Norwegian

Drygt tre miljoner passagerare flög med Norwegian i juni

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2017 08:00 CEST

Norwegian Boeing 737 MAX

Norwegian passerade en ny milstolpe i juni med över tre miljoner passagerare under en enskild månad. Sedan starten har nu över 200 miljoner passagerare rest med Norwegian.

Totalt flög 3 059 402 passagerare med Norwegian i juni, 10 procent fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 19 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 20 procent. Kabinfaktorn för juni var på totalt 90 procent medan långdistansverksamheten hade ännu högre kabinfaktor på 95 procent, vilket är bättre än motsvarande period förra året. Passagerartillväxten på långdistanslinjerna var på 38 procent.

– Den här månaden passerade vi flera milstolpar, både vad gäller antalet passagerare och förnyelse av flygplansflottan. I juni korade även kunderna oss till världens bästa långdistansbolag för tredje året i rad och i samma Skytrax-utmärkelse röstades vi fram som Europas bästa lågprisbolag för femte året i rad. Jag är mycket tacksam över att fler än 200 miljoner passagerare har visat förtroende och valt Norwegian. Det är långdistanslinjerna som har haft den starkaste tillväxten de senaste åren och det ger oss möjlighet att lansera ännu fler internationella linjer, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i juni. Punktligheten var på 73,8 procent.

Förnyelse av Norwegians flygplansflotta fortsätter. I juni levererades bolagets första två Boeing 737 MAX och tre 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontaktpersoner:
Vice President Investor Relations Tore Østby, tel: +47 99 54 64 00
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.