Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Delårsrapport april-juni 2009: Tidernas bästa andra kvartal

Norwegian presenterar idag tidernas bästa resultat för andra kvartalet med ett resultat före skatt på 245 miljoner norska kronor. Det är en förbättring på över 330 miljoner norska kronor jämfört med samma period föregående år. Bolaget transporterade nära 2,8 miljoner passagerare under andra kvartalet 2009, vilket är 440 000 fler passagerare jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen för andra kvartalet uppgick till 1,9 miljarder norska kronor, vilket är en ökning på 23 procent jämfört med andra kvartalet 2008. I Norge ökade omsättningen för inrikestrafiken med 27 procent. Kabinfaktorn under andra kvartalet var stabil, 78 procent, samma som andra kvartalet i fjol.

Låga kostnader helt avgörande
- Vi är mycket nöjda med Norwegians utveckling. I en situation då branschen står inför stora ekonomiska utmaningar levererar vi vårt bästa resultat, för ett andra kvartal, någonsin. Eftersom vi klarar att hålla kostnaderna nere tjänar vi, i praktiken, pengar på hela vårt linjenät. I augusti öppnar vi två nya linjer i Norge, till Molde och Haugesund, vilka vi har höga förväntningar på. I Danmark öppnar vi fyra nya linjer i augusti och i Sverige förlänger vi säsongen till en rad destinationer, säger VD och koncernchef Bjørn Kjos.

- Då passagerartrafiken generellt sett går ner i Norge och Europa, har Norwegian en solid tillväxt. Vi upplever att resenärer i större grad väljer att flyga med Norwegian och det ska vi jobba hårt med att göra oss förtjänta av även framöver, fortsätter Kjos.

Utvalda nyckeltal för april-juni 2009 (april-juni 2008)
Antal passagerare: 2,8 miljoner (2,3)
Omsättning: 1,9 miljarder norska kronor (1,6 miljarder)
Kabinfaktor: 78 procent (78 procent)
EBITDAR: + 418 MNOK (68)
EBITDA: 258 MNOK (-42)
EBT: 245 MNOK (-86)
Nettoresultat: 180 MNOK (-62)

För fullständig rapport vänligen besök nedanstående länk eller öppna bifogad pdf: http://www.norwegian.com/about-norwegian/investor-relations/reports--presentations/interim-reports-and-presentations/

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Sverige +46735222242

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm