Gå direkt till innehåll
1,2 miljoner passagerare reste med Norwegian i oktober

Pressmeddelande -

1,2 miljoner passagerare reste med Norwegian i oktober

Norwegians trafiksiffror för oktober visar på en fortsatt tillväxt av antal passagerare och för första gången sedan pandemin bröt ut reste över en miljon passagerare med Norwegian under loppet av en månad. Företaget har idag många direktflyg till populära destinationer i Norden och Europa.

- Detta är sjätte månaden i rad som vi ökar antal passagerare och vi är mycket glada över att resultaten ser ut att hålla i sig in i vintersäsongen. Vi ser också att allt fler börjat resa till storstäder igen, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian. 

I oktober hade Norwegian 1 203 205 passagerare, det är en ökning med nära 900 000 jämfört med för ett år sedan. Sedan oktober 2020 har kapaciteten (ASK) ökat med 195 procent och passagerartrafiken (RPK) är upp med 340 procent. Vidare låg kabinfaktorn i oktober på 82,7 procent vilket är en ökning med 27 procent jämfört med föregående år. 

I oktober hade Norwegian 48 flygplan i drift. 99,9 procent av antalet planerade flygningar genomfördes med en punktlighet på 88,3 procent. 

Se även detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm