Gå direkt till innehåll
Norwegian 737-800   Foto: David Peacock
Norwegian 737-800 Foto: David Peacock

Nyhet -

Spanien och USA populärast bland höstlovsresenärer

På måndag börjar höstlovet för många skolbarn. Som Nordens största flygbolag har Norwegian tagit fram en lista på de tio mest bokade resmålen bland höstlovsresenärer. Spanska destinationer fortsätter att vara i topp men även USA och Thailand hamnar bland de fem mest bokade resmålen.

Hösten har kommit till Sverige och med den följer även en längtan efter solen. Inför det stundande höstlovet som varje år infaller första veckan i november, finns de tre mest bokade höstlovsdestinationerna i Spanien. Teneriffa är resenärernas favoritdestination följt av Gran Canaria och Alicante. Högt upp på listan hittar man även några av Norwegians långlinjer. På fjärde plats kommer Fort Lauderdale i Florida följt av Bangkok på femte plats. Norwegians stora utbud på långlinjer gör det både enkelt och billigt att resa utanför Europas gränser under höstlovet.

–Spanien blir bara mer och mer populärt bland svenskar och vi är glada över att våra resenärer uppskattar vårt stora utbud och många avgångar till spanska destinationer. Vi märker även att våra långlinjer lockar allt fler resenärer, även för kortare resor. Det är tydligt att resenärerna uppskattar våra prisvärda direktflyg till långväga destinationer i bekväma och toppmoderna Dreamlinerplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Nio av de tio mest bokade destinationerna för höstlovet är solsäkra resmål. På tionde plats hamnar London. Efterdyningarna av Brexit gör att det fortfarande är billigt att semestra i London samtidigt som det korta avståndet mellan Sverige och London gör staden till ett populärt helgresmål.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under höstlovet 2017 (vecka 44):

  1. Teneriffa
  2. Gran Canaria
  3. Alicante
  4. Fort Lauderdale, Florida
  5. Bangkok
  6. Barcelona
  7. Malaga
  8. Faro (Algarvekusten)
  9. Agadir
  10. London

För mer information:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm