Gå direkt till innehåll
Ökat intresse för solresor under hösten – Norwegian tipsar om solsäkra destinationer

Nyhet -

Ökat intresse för solresor under hösten – Norwegian tipsar om solsäkra destinationer

Det regniga och kyliga väder som dominerat Sverige den här sommaren har resulterat i ett ökat intresse för resor till varmare och soligare breddgrader under hösten. Bokningarna de kommande månaderna till destinationer i södra Europa är högre i år jämfört med förra året.

Sverige anses ofta vara som bäst under sommaren men den ovanligt blöta sommaren har sannolikt bidragit till ett ökat antal bokningar av utlandsresor under hösten. Det är betydligt fler som har bokat resor till södra Europa i år jämfört med förra året. Spanien är det land som svenska resenärer reser mest till och för att möta den ökade efterfrågan har Norwegian har satt in extra kapacitet till bland annat Las Palmas på Gran Canaria. Men det finns många fler attraktiva destinationer i Europa som man kan resa till.

– Intresset för att resa fortsätter starkt även in under hösten och även om Spanien är det land som flest svenskar reser till så ökar även intresset för att resa till övriga Europa. Vi tror att många resenärer uppskattar vår produkt och våra konkurrenskraftiga priser till ett brett urval av destinationer. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord våra moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian tipsar om solsäkra destinationer under hösten
Det finns ett stort utbud av destinationer för den som vill vara säker på att få lite sol och värme under hösten. Förutom Spanien så erbjuder Norwegian även direktflyg från Stockholm Arlanda till andra solsäkra länder som Portugal (Faro och Lissabon), Turkiet (Antalya), Bulgarien (Burgas), Grekland (Aten, Kreta och Rhodos), Kroatien (Split och Dubrovnik), Cypern (Larnaca) samt Frankrike (Nice).

Tips på soliga destinationer direkt från Stockholm Arlanda:

  • Spanien: Alicante, Barcelona, Malaga, Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa (Teneriffa startar i slutet av oktober)
  • Italien: Pisa, Rom, Sardinien-Olbia, Sicilien-Catania och Sicilien-Palermo
  • Spanien: Alicante, Barcelona, Malaga och Las Palmas på Gran Canaria (Las Palmas startar i slutet av oktober)
  • Spanien: Alicante och Malaga (trafikeras till och med slutet av oktober)
  • Spanien: Malaga (trafikeras till och med slutet av oktober)

Tips på soliga destinationer direkt från Göteborg Landvetter:

  • Spanien: Alicante, Barcelona, Malaga och Las Palmas på Gran Canaria (Las Palmas startar i slutet av oktober)

Direktflyg från Stockholm Skavsta:

  • Spanien: Alicante och Malaga (trafikeras till och med slutet av oktober)
  • Spanien: Malaga (trafikeras till och med slutet av oktober)

Direktflyg från Växjö Småland:

  • Spanien: Malaga (trafikeras till och med slutet av oktober)

Totalt erbjuder Norwegian direktflyg till ett 50-tal destinationer från Stockholm Arlanda och om man flyger via Köpenhamn Kastrup, Oslo Gardermoen eller Helsingfors Vantaa erbjuds fler än 110 destinationer.

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm