Gå direkt till innehåll
Norwegian tipsar – så tar du med sportutrustningen på resan
Norwegian tipsar – så tar du med sportutrustningen på resan

Nyhet -

Norwegian tipsar – så tar du med sportutrustningen på resan

Skid- och golfentusiaster drömmer ofta om högre berg eller grönare gräs. Surfare drömmer om den bästa vågen. Norwegian tipsar här om vad som gäller när man ska ta med specialbagage som skid- och golfutrustning på resan.

Även om det oftast är enkelt att ta med sig sportutrustningen på resan kan det vara bra att veta vad som gäller och vara förberedd för en så smidig resa som möjligt.

Tänk på att packa sportutrustningen i en för utrustningen avsedd väska eller fodral. Märk bagaget noga med namn och telefonnummer, både invändigt och utvändigt. Specialbagage ska lämnas senast en timme innan avgång och oftast på ett annat ställe än där man lämnar vanligt bagage som checkas in.

Tänk på följande:

 • Kontrollera att utrustningen har de tillåtna måtten och vikten för specialbagage
 • Om du har förbokat specialbagage kan du checka in på de automatiska incheckningsautomaterna och sedan direkt lämna av specialbagaget på avsedd plats
 • Skriv ut resehandlingen och ta med det till flygplatsen ifall du behöver visa upp vad du har betalat för
 • Kontrollera att förpackningen är stängd så att inget kan ramla ut
 • Teckna reseförsäkring för värdesaker och ömtåliga föremål
 • Var ute i god tid

Du kan lägga till specialbagage i samband med att du bokar flygbiljett.

Bagageregler för skidutrustning:

 • Max 23 kg
 • Du kan ta med en skid- eller snowboardbag och en mindre väska till pjäxor eller snowboardskor som totalt får väga 23 kg. Packa bara ned relevant skid- eller snowboardutrustning. Skidkläder ska packas i vanligt incheckat bagage.
 • Förbokar du specialbagage för skidutrustning online innan avresa (max 2 kolli och 23 kg) kostar det 350 kronor. Om du beställer specialbagage på flygplatsen kostar det 600 kr. Priset är per enkel resa.

Bagageregler för golfutrustning

 • Max 23 kg (max ett kolli per passagerare)
 • Bokar du specialbagage för golfbag online innan avresa kostar det 350 kronor, alternativt 600 kronor om det görs på flygplatsen. Priset är per enkel resa.

Specialbagage kan även vara cyklar, fiskespön, dykutrustning och till exempel surfingbräda. Här finns mer information om specialbagage: https://www.norwegian.com/se/reseinformation/bagage/sportutrustning/


Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm