Gå direkt till innehåll
Norwegian tipsar – så tar du med sportutrustningen på resan
Norwegian tipsar – så tar du med sportutrustningen på resan

Nyhet -

Norwegian tipsar – så tar du med sportutrustningen på resan

Skid- och golfentusiaster drömmer ofta om högre berg eller grönare gräs. Surfare drömmer om den bästa vågen. Norwegian tipsar här om vad som gäller när man ska ta med specialbagage som skid- och golfutrustning på resan.

Även om det oftast är enkelt att ta med sig sportutrustningen på resan kan det vara bra att veta vad som gäller och vara förberedd för en så smidig resa som möjligt.

Tänk på att packa sportutrustningen i en för utrustningen avsedd väska eller fodral. Märk bagaget noga med namn och telefonnummer, både invändigt och utvändigt. Specialbagage ska lämnas senast en timme innan avgång och oftast på ett annat ställe än där man lämnar vanligt bagage som checkas in.

Tänk på följande:

 • Kontrollera att utrustningen har de tillåtna måtten och vikten för specialbagage
 • Om du har förbokat specialbagage kan du checka in på de automatiska incheckningsautomaterna och sedan direkt lämna av specialbagaget på avsedd plats
 • Skriv ut resehandlingen och ta med det till flygplatsen ifall du behöver visa upp vad du har betalat för
 • Kontrollera att förpackningen är stängd så att inget kan ramla ut
 • Teckna reseförsäkring för värdesaker och ömtåliga föremål
 • Var ute i god tid

Du kan lägga till specialbagage i samband med att du bokar flygbiljett.

Bagageregler för skidutrustning:

 • Max 23 kg
 • Du kan ta med en skid- eller snowboardbag och en mindre väska till pjäxor eller snowboardskor som totalt får väga 23 kg. Packa bara ned relevant skid- eller snowboardutrustning. Skidkläder ska packas i vanligt incheckat bagage.
 • Förbokar du specialbagage för skidutrustning online innan avresa (max 2 kolli och 23 kg) kostar det 350 kronor. Om du beställer specialbagage på flygplatsen kostar det 600 kr. Priset är per enkel resa.

Bagageregler för golfutrustning

 • Max 23 kg (max ett kolli per passagerare)
 • Bokar du specialbagage för golfbag online innan avresa kostar det 350 kronor, alternativt 600 kronor om det görs på flygplatsen. Priset är per enkel resa.

Specialbagage kan även vara cyklar, fiskespön, dykutrustning och till exempel surfingbräda. Här finns mer information om specialbagage: https://www.norwegian.com/se/reseinformation/bagage/sportutrustning/


Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm