Gå direkt till innehåll
Boeing 737-800
Boeing 737-800

Nyhet -

Norwegian fortsätter att flyga till populära destinationer i Italien, Spanien, USA och Thailand

Norwegians förändring i basstrukturen som offentliggjordes i onsdags kväll, kommer att få minimala eller inga konsekvenser för kunders resplaner. Vi kommer att fortsätta flyga till populära semesterdestinationer som Las Palmas, Mallorca, Roma, USA och Thailand.

För att öka lönsamheten kommer Norwegian att avveckla några av personalbaserna i Spanien, Italien och USA. Dessa förändringar innebär att fyra sommarlinjer av totalt över 500 linjer kommer att ställas in: Rom-Göteborg, Rom-Teneriffa, Rom-Reykjavik och Rom-Tel Aviv.

För nedanstående linjer ändras antal avgångar per vecka:

  • Palma de Mallorca – Köpenhamn, från 14 till 13 avgångar i veckan
  • Palma de Mallorca – Oslo, från 9 till 8 avgångar i veckan
  • Palma de Mallorca – Düsseldorf, från 9 till 7 avgångar i veckan
  • Palma de Mallorca – Helsinki, från 7 till 6 avgångar i veckan
  • Roma – Helsinki, från 6 till 4 avgångar i veckan
  • Tenerife Nord– Madrid, från 9 till 7 avgångar i veckan

De kunder som påverkas av ändringarna kommer att erbjudas alternativ. 

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm