Gå direkt till innehåll
London
London

Nyhet -

Hit reser vi i jul – storstäder och soldestinationer i Europa lockar

December är en av de mest intensiva resemånaderna på året då många reser hem till nära och kära för att fira jul. Men det finns samtidigt många som vill lämna decembermörkret och resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest populära utlandsdestinationerna under jul och nyår. I år är det framför allt storstäder som lockar men även Spanien lockar och är en återkommande favorit bland svenska resenärer.

Många längtar efter att resa bort under julen för att få miljöombyte, ladda batterierna och upptäcka något nytt. Årets topplista visar att det framförallt är Europas storstäder som lockar mest. Sex av de tio populäraste destinationerna i jul och nyår är storstäder i Europa utanför Spanien, medan fyra av de populäraste destinationerna finns på fastlandet i Spanien och Kanarieöarna.

–Intresset för att resa fortsätter att vara starkt och julen är inget undantag. I år är det särskilt stort intresse bland svenska resenärer att besöka någon av Europas många fantastiska storstäder som till exempel Berlin, Prag, Edinburgh och Paris. På en storstadssemester finns det ofta ett brett utbud av aktiviteter som passar alla och man kan enkelt kombinera kultur med shopping. Men vi noterar även att Spanien fortsätter att vara ett av favoritländerna som många gärna återvänder till. Vi är glada över det stora intresset att resa med oss och ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord, oavsett om man ska resa hem till jul eller om man ska resa bort, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

De tio mest populära utlandsdestinationerna under jul och nyår bland svenska resenärer är:
London
Malaga
Las Palmas
Alicante
Berlin
Amsterdam
Barcelona
Edinburgh
Prag
Paris

Listan är baserad på de populäraste destinationerna med Norwegian från Stockholm Arlanda Airport mellan 20 december 2023 och 7 januari 2024.

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm