Gå direkt till innehåll
Hit reser svenskarna under juli månad – Spanien populärast

Nyhet -

Hit reser svenskarna under juli månad – Spanien populärast

Sommaren är äntligen här och trots bra väder hemma är det många som reser utomlands under sommarledigheten. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under juli månad. Den vibrerande storstaden London ligger i topp och får sällskap på listan av andra klassiska weekendresmål i Europa. För sol- och badmöjligheter är Malaga, Bareclona och Alicante i Spanien populärast och lockar med behagligt klimat, god och prisvärd mat samt vackra stränder.

På första plats hamnar den ständigt aktuella storstaden London som lockar med sina många sevärdheter samt stora utbud av restauranger och shopping. Längre ned på listan återfinns även storstäderna Rom, Paris och Berlin med sin rika historia, kultur och spännande uteliv.

Listan domineras av destinationer till södra Europa som erbjuder sol- och badmöjligheter. Spanien är det land som tilltalar mest med Malaga på en andra plats följt av Barcelona, Alicante och Palma. Även kuststäderna Nice i Frankrike och Split i Kroatien finns med på listan som populära destinationer att både semestra i och som passande utgångspunkter för den som vill upptäcka den franska rivieran och den kroatiska övärlden.

–Merparten av de tio mest bokade destinationerna återfinns på varmare breddgrader vilket tyder på att många svenska resenärer vill garantera en sommar med sol. Framförallt är det resmål i Sydeuropa och spanska destinationer som lockar. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer med moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under juli 2019

1)London

2)Malaga

3)Barcelona

4)Alicante

5)Nice

6)Palma

7)Rome

8)Paris

9)Berlin

10)Split 

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm