Gå direkt till innehåll
Hit reser svenskarna under juli månad – Spanien populärast

Nyhet -

Hit reser svenskarna under juli månad – Spanien populärast

Sommaren är äntligen här och trots bra väder hemma är det många som reser utomlands under sommarledigheten. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under juli månad. Den vibrerande storstaden London ligger i topp och får sällskap på listan av andra klassiska weekendresmål i Europa. För sol- och badmöjligheter är Malaga, Bareclona och Alicante i Spanien populärast och lockar med behagligt klimat, god och prisvärd mat samt vackra stränder.

På första plats hamnar den ständigt aktuella storstaden London som lockar med sina många sevärdheter samt stora utbud av restauranger och shopping. Längre ned på listan återfinns även storstäderna Rom, Paris och Berlin med sin rika historia, kultur och spännande uteliv.

Listan domineras av destinationer till södra Europa som erbjuder sol- och badmöjligheter. Spanien är det land som tilltalar mest med Malaga på en andra plats följt av Barcelona, Alicante och Palma. Även kuststäderna Nice i Frankrike och Split i Kroatien finns med på listan som populära destinationer att både semestra i och som passande utgångspunkter för den som vill upptäcka den franska rivieran och den kroatiska övärlden.

–Merparten av de tio mest bokade destinationerna återfinns på varmare breddgrader vilket tyder på att många svenska resenärer vill garantera en sommar med sol. Framförallt är det resmål i Sydeuropa och spanska destinationer som lockar. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer med moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under juli 2019

1)London

2)Malaga

3)Barcelona

4)Alicante

5)Nice

6)Palma

7)Rome

8)Paris

9)Berlin

10)Split 

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm