Gå direkt till innehåll
Hit reser svenska resenärer i sommar

Nyhet -

Hit reser svenska resenärer i sommar

Sommaren är här vilket innebär att många vill resa utomlands och upptäcka mer av allt som Europa har ett erbjuda. Norwegian har tagit fram en lista på de tio populäraste utlandsdestinationerna för svenska resenärer sommaren 2023. London, Malaga och Alicante hamnar i topp följt av Barcelona, Nice, Palma, Rom, Berlin, Paris och Split.

Sommarsäsongen är den period på året då svenskar reser som allra mest. I sommarprogrammet erbjuder Norwegian närmare 300 linjer till över 120 destinationer i hela linjenätet. Från Stockholm Arlanda erbjuds direktflyg till 50 destinationer och om man flyger via Köpenhamn eller Oslo mer än dubbleras antalet destinationer med Norwegian.

Norwegian flyger även direkt till Spanien från Göteborg, Stockholm Skavsta och Växjö Småland. Från Göteborg Landvetter flyger Norwegian direkt till Malaga, Alicante och Barcelona. Från Stockholm Skavsta flyger Norwegian direkt till Alicante och Malaga, och från Växjö Småland flyger Norwegian direkt till Malaga.

–Vi är glada över att kunna erbjuda ett stort och varierat linjenät i sommar, en period då folk reser som allra mest. Det finns ett ökat intresse för resor i Europa så med fler linjer och fler avgångar än förra sommaren ser vi fram emot att önska svenska resenärer välkomna ombord, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer sommaren 2023:

  • London
  • Malaga
  • Alicante
  • Barcelona
  • Nice
  • Palma (Mallorca)
  • Rom
  • Berlin
  • Paris
  • Split

För mer information och för att boka biljetter, vänligen besök www.norwegian.com

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm