Open skies
Följ Norwegian

Engagerade Norwegianresenärer vill hjälpa flyktingar

Nyhet   •   Sep 05, 2015 13:55 CEST

Norwegian erbjuder passagerare som flyger från Skandinavien till Grekland, Sicilien, Turkiet, Cypern, Malta och Ungern möjlighet att checka in ett extra bagage gratis om bagaget innehåller hjälp till flyktingar.

Vi har fått många förfrågningar från passagerare som vill bidra efter att ha läst om vår pilot Wenche som tagit initiativ till att skicka barnvagnar, kläder och annan nödhjälp till Grekland till förmån för flyktingar.

På grund av den fruktansvärda situationen erbjuder vi våra passagerare som ska flyga från Sverige, Norge och Danmark till Grekland, Sicilien, Turkiet, Cypern, Malta eller Ungern möjlighet att checka in ett extra kolli på max 25 kilo med nödhjälp till flyktingar, utan extra kostnad. Det extra kollit måste packas separat från annat bagage och kan läggas till vid incheckning. Man behöver inte ha detta godkänt i förväg. Extra bagage gäller i mån av plats och på resor fram till och med 1 oktober.

Samarbete med UNICEF
Norwegian samarbetar också med UNICEF som gör ett viktigt arbete för barn på flykt. Vi har också fått flera förfrågningar från kunder som undrar om Norwegian kan bidra med att få flyktingar till Skandinavien. Vi vill som alla andra bidra till att hjälpa flyktingar i den här fruktansvärda krisen. Om myndigheterna vill att vi ska bistå genom att flyga flyktingar till Skandinavien ska vi göra allt vi kan för att ordna det. Men vi kan inte på egen hand börja ta med flyktingar utan uppehållstillstånd som myndigheterna direkt skickar tillbaka igen.

För mer information:
Norwegians pressnummer + 47 815 11 816
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18