Gå direkt till innehåll

Pressinbjudan: Norwegian först med lågprislinje till Dubai

Tid 30 September 2008 09:45 – 11:00

Plats Nordic Light Hotell, Vasaplan 7, Stockholm

För att ta sig till Dubai idag måste man åka charter eller resa via en större stad i Europa, det vill Norwegian förändra. Som första europeiska lågprisflygbolag har Norwegian därför valt att satsa på direkta flygningar till Dubai från Stockholm-Arlanda med start den 31 oktober. Varför Norwegian väljer att satsa på Dubai som resmål och vilka konkurrensfördelar man hoppas uppnå med detta kommer bolagets VD Bjørn Kjos att berätta mer om under pressträffen. Eva Tempelman, en av grundarna till Temple Film där bl.a. regissörerna Jonas Åkerlund, Johan Renck och Jesper Kouthoofd ingår, öppnade för knappt ett år sedan kontor i Dubai. Eva berättar om möjligheterna i Dubai och vad svenska företag har att bidra med gällande kreativitet och affärsförståelse i regionen. Hon kommer även att ge sina personliga tips till det nya, unga Dubai för alla svenskar som tröttnat på New York, London och Paris. OSA senast måndag 29 september till asa.larsson@norwegian.se, 0735-22 22 42 eller claes.nystromer@primem2.se, 0703-41 46 49 VÄLKOMNA!

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm